Koolilõpetajad saavad peretoetust tagantjärele

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

16aastastele ja vanematele lastele, kes lõpetavad põhikooli, gümnaasiumi või kutseõppeasutuse, ei maksta peretoetust alates kooli lõpetamisele järgnevast kuust.

Lapsel, kes õpib põhikoolis, gümnaasiumis või põhihariduse baasil kutseõppeasutuses või kes on põhihariduseta ja õpib kutseõppeasutuses, on õigus peretoetusele kuni 19aastaseks saamiseni. 19aastaseks saamisel makstakse toetust õppeaasta lõpuni.

Kui laps pärast 16aastaseks saamist ei õpi, ei ole tal ka õigust toetusele. Nii lõpetatakse peretoetuse maksmine alates juulist väga paljudele tänavu põhikooli, gümnaasiumi või kutseõppeasutuse lõpetanud 16aastastele ja vanematele noortele, teatas sotsiaalkindlustusamet.

Kui õpinguid jätkatakse samal kalendriaastal õppeasutuses, kus õppimine annab õiguse peretoetusele, siis pärast Eesti hariduse infosüsteemist õpingute jätkamise kohta andmete laekumist makstakse suvekuudel saamata jäänud toetus välja tagantjärele. Igakuine maksmine jätkub õppimise lõpu või lapse 19aastaseks saamiseni.

Kui 16aastane laps asub õppima välisriiki, peab lapse Eestis elav pereliige esitama peretoetuse saamiseks pensioniametile välisriigi vastava õppeasutuse tõendi, millest selguks, et laps jätkab õpinguid.

Toetuse suurus pere esimesele ja teisele lapsele on 2011. aastal 19.18 eurot, kolmandale ja igale järgmisele lapsele 57.54 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles