Lõbusõidurong peab kandma numbrimärke

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Politsei võttis Lätist Pärnusse inimesi sõidutama toodud rongi esmaspäeval rajalt maha. Juba teist korda kahe nädala jooksul.

“Kästi sõitjad ruttu maha panna ja ära kaduda,” vahendas vedurijuht Andrus Erm oma paarimehe Väinoga juhtunut. Alles juuni viimasel päeval määras politsei 42 aastat puhaste paberitega rooli keeranud Väinole 15 eurot trahvi Rüütli tänaval rongiga sõitmise eest.

Seda, kas rong kästi parkida või mitte, ei osanud Lääne prefektuuri korrakaitsebüroo liiklusjärelevalve talituse juht Sander Peremees kommenteerida. Tema teada peeti sõiduk kinni juhi seisundi kontrollimiseks ja mingit rikkumist ei registreeritud.

Tegelikult pääses Väino üle noatera järjekordsest rahatrahvist. Nimelt jõudis teisipäeval Peremeheni maanteeametist info, et võimsa Toyota Hiluxi mootoriga rong peab siinsetel tänavatel liiklemiseks olema Eesti autoregistris arvel. Sellekohase küsimuse olevat ta saatnud maanteeametile kohe, kui rong Pärnu tänavatele ilmus. Nüüd on siis asi selge. “Ta peab hakkama numbrimärke kandma ja sõlmima kohustusliku liikluskindlustuse,” loetles Peremees tingimusi, mis tuleb täita, enne kui rong jälle pärnakaid ja linnakülalisi sõidutada võib.

Sellega on igati päri vedurijuhidki, kes ei taha oma kutseväärikust määrida. “Kuni asjad pole korras, pabereid must valgel ees ei ole – kui peavad olema numbrid, siis olgu numbrid küljes –, ma välja ei sõida,” kinnitas Erm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles