Kiiruskaamerate trahvide arv on viimasel ajal kahekordistunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera
Kiiruskaamera Foto: Andrus Eesmaa

Kiiruskaamerate tuvastatud liiklusrikkumiste eest määratavate trahvide arv on viimastel kuudel võrreldes aasta algusega kahekordistunud. Pärnumaal on enim kiiruseületamisi tuvastanud Pärnu-Jaagupi, Nurme ja Pallika kiiruskaamerad.

Politsei on selle aasta seitsme kuuga välja saatnud 36 862 trahviteadet, mille alusel on määratud trahve kokku 615 116 euro ulatuses, neist on juba tasutud 452 990 eurot.

Suvel on kiiruseületamiste arv talvekuudega võrreldes tunduvalt kasvanud. Nii saadeti juulis välja 7289 trahviteadet, samal ajal kui aasta alguses koostati ühe kuu kohta keskmiselt 3000-4000 trahviteadet.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Annama sõnade järgi seisneb valdav osa rikkumistest kiiruseületamises 3-6 kilomeetrit tunnis ning enamik trahvisummasid jääb 9-18 euro vahele. "Aasta läbi on teistest enam kiiruseületamisi tuvastanud Anna ja Mäeküla kiiruskaamerad, kus on lubatud sõita kiirusega kuni 70 kilomeetrit tunnis. Suvekuudel on aga palju rikkumisi registreeritud kohtades, kus lubatud sõidukiirus on kuni 90 kilomeetrit tunnis," ütles Annama.

Tallinna-Tartu-Luhamaa maanteel tuleb tema sõnul peale Anna ja Mäeküla rohkem kiiruseületamisi ette Kükital, Sõmerul ja Mõhkkülas ning Tallinna-Pärnu maanteel Pärnu-Jaagupis, Nurmel ja Pallikal.

"Nädalapäevade lõikes on kõige enam rikkumisi laupäeval, järgnevad pühapäev, reede ja esmaspäev. Suurem osa lubatud sõidukiiruse ületamistest pannakse toime kella 15 ja 19 vahel, kõige rohkem kella 18 ajal," lisas pressiesindaja.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusmenetlustalituse juhi Toomas Kaarepere sõnul soovitab politsei autojuhtidel hoolsamini jälgida kiiruspiiranguid tähistavaid märke. "Kuigi paljudel teelõikudel on suvekuudel piirkiirust tõstetud, saab kiiremini sõita vaid neil lõikudel, kus see on ohutu. Nii ei laiene suurem lubatud kiirus kogu maanteele," ütles ta.

Kaarepere lisas, et kui kiiruskaamera on inimese rikkumise salvestanud, ei ole mõtet loota, et see kuidagi iseenesest kaob. "Trahviteade saadetakse registris märgitud aadressil, seetõttu tuleb oma andmed registrites korras hoida. Teate ignoreerimine võib halvemal juhul tähendada, et trahv pööratakse sundtäitmisele, mis teeb kaasnevad kulud tunduvalt suuremaks," ütles politsei- ja piirivalveameti liiklusmenetlustalituse juht.

Ühtlasi tuletas Kaarepere meelde, et maanteel liiklemiseks tuleb valida ohutu sõidukiirus. "Kui autojuht tunneb, et peab sõidukindluse huvides üldisest liiklusvoost aeglasemalt liikuma, tuleb hoida paremale teeserva, et teised saaksid ohutult mööduda. Lubatud sõidukiirusel liigeldes ei ole põhjust kiiruskaameraid karta ja neid märgates pidurdada," märkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles