Pärnumaal mängiti päästeõppusel läbi metsatulekahju kustutamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde vallas Laiksaare külas Rae järve lähistel toimus täna metsatulekahju õppus, millel osales ligikaudu 170 inimest.
Saarde vallas Laiksaare külas Rae järve lähistel toimus täna metsatulekahju õppus, millel osales ligikaudu 170 inimest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne-Eesti päästekeskus korraldas Pärnumaal Saarde vallas päästeõppuse, kus tuli kustutada tulekahju, mis võttis enda alla kaks hektarit metsa.

Metsatulekahju likvideerimisel on koordineeritud tegevus eriti oluline, sest seal võib mõtlematult ja ainult kiirust silmas pidades põlengualale tormamine saatuslikuks saada. Sellepärast on päästetööde korraldamine kõige olulisem, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Metsas müttab Pärnumaa ressurss, aga kaasatud on eritehnikat ka Raplast, Haapsalust - üle regiooni. See on selleks, et päästjatel oleks käsi soe ning, et nende juhtidel oleks käsi soe. Suurte alade puhul ongi kõige suurem asi see, et pilt ette saada ja selleks regiooni korrapidamisgrupp ongi, et pilt ette saada ja anda ülesandeid," selgitas päästeõppuse peakorraldaja Karmo Kuru.

Nii politsei kui teiste ametkondadega koostöös korraldatud päästeõppusel oli vaatlejana kohal ka Läti tuletõrje- ja päästeteenistuse juhataja asetäitja Intars Zitans.

Zitans ütles, et Eesti ja Läti päästetöötajad teevad head koostööd. Silma hakkab see, et Eestis on osaletud paljudes europrojektides ja saadud suurepärast päästetehnikat. Ka õppuse korralduse kohta ütles Läti kolleeg päästjatele kiidusõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles