UKM korraldab ajurünnaku

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus muuseumihoone peaks kujunema samasuguseks maamärgiks nagu Amsterdami filmimuuseum Eye või Sydney ooperimaja.
Uus muuseumihoone peaks kujunema samasuguseks maamärgiks nagu Amsterdami filmimuuseum Eye või Sydney ooperimaja. Foto: Wikimedia Commons

Neljapäeval korraldab Pärnu uue kunsti muuseum (UKM) rahvusvahelise ajurünnaku, mille eesmärk on leida parim koht muuseumi uuele kodule Pärnu lahe või jõe kallastel.

“Otsime arhitektuurset visiooni ehitisele, mis kujuneks Eesti maamärgiks ega jääks alla näiteks Sydney ooperimajale  või Amsterdami filmimuuseumile Eye,” selgitas muuseumi kuraator Mark Soosaar.

Avaliku ajurünnaku eeskõnelejad on Soosaare sõnutsi Soome arhitekt ja KUMU autor Pekka Vapaavuori, Läti arhitekt ja Hiinasse budistliku templi projekteerinud Austris Mailitis ning Rootsi arhitekt ja urbanist, legendaarne Malmö linnapea Ilmar Reepalu (sündinud Nõval 1942). 

“Kodumaistest tippudest veavad ajurünnakut Eesti arhitektide liidu president Katrin Koov ja Euroopa arhitektide assotsiatsiooni juhatuse liige Indrek Näkk,” lisas Soosaar.

Ajurünnak on avatud kõigile huvilistele ja algab UKMis neljapäeval kell 9. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles