Kirjandusteadlane Jüri Talvet kohtub kodukandi lugejatega

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Talvet.
Jüri Talvet. Foto: Sille Annuk / Postimees

Kättejõudnud raamatukogupäevade ajal kohtub homme kell 13 Allikukivi raamatukogus kodukandi lugejatega kirjandusteadlane ja tõlkija Jüri Talvet, kes räägib nii endast kui luuletaja Juhan Liivist, kellest ta on koostanud kogumiku.

Allikukivi raamatukogu juhataja Tiina Kuum rääkis, et Talveti luules on motiive Kilingi-Nõmme ja Mõisaküla kandist, sealt pärinevad tema vanemad.

Eelmisel aastal ilmus kaunilt kujundatud ja Talveti saatesõnaga kogumik “Juhan Liiv “Oh, elul ikka tera on””, kohtumisel lugejatega tuleb juttu ka Liivi vähe tuntud ja seni avaldamata luuletustest.

Talvet on lõpetanud 1972. aastal Tartu ülikooli inglise filoloogina ja töötanud väliskirjanduse õppejõuna. Ta on eestindanud hispaaniakeelset klassikat ja uuemat kirjandust, kirjutanud luuletusi ja reisiesseid, temalt on ilmunud luulekogud “Silmad peksavad une seinu”, “Kas sul viinamarju ka on”.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles