Ehitaja silus lainetavat teed

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast seda, kui ehitaja lainetavat kergliiklusteed silus, peaks teekate nõuetele vastama.
Pärast seda, kui ehitaja lainetavat kergliiklusteed silus, peaks teekate nõuetele vastama. Foto: Erakogu

Ehitaja on suve jooksul valminud Pärnu Mai promenaadi pikendust ja uue asfaltkatte saanud Kalevi puiesteed silunud ja kui asfaldi puurkehade proovid vastavad normidele, saab linn hakata tööde vastuvõtuakti vormistama.

Eelmisel kuul märkasid linlased, et suvega ehitatud uus kergliiklustee on ebatasane ja lainetab.

Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse projektijuht Rauno Lee lubas siis, et niisugusena tööd ehitajalt vastu ei võeta.

Projektijuhi sõnutsi on esialgsed fotod uudistes avaldatud märjast teekattest tehtud päikesepaistelise ilmaga, mille tulemusel efekt võimendub.

„Praeguseks on ehitaja teekatte tasasust parandanud. Omanikujärelevalve esindaja käis koos ehitajaga kergliiklustee tasasust kontrollimas ja fikseeriti, et teekate vastab nõuetele,” selgitas Lee.

See tähendab, et pilu kolmemeetrise mõõtelati all ei ole laiem kui viis millimeetrit.

Projekteerijagi on Lee sõnutsi kinnitanud, et kergliiklustee tasasus on tagatud.

Asfaldi puurkehade proovide tulemused on veel laekumata. Kui need nõuetele vastavad, saab linn hakata vormistama rajatise vastuvõtudokumente.

Sel aastal ehitatakse Pärnu linnas 13,9 kilomeetrit kergliiklusteid. Kõige mahukam oli Lottemaa üheksa kilomeetri pikkuse kergliiklustee ehitus, mille maksumus on ligemale 1,5 miljonit eurot. Mullu valmis Lottemaa kergliiklusteest osa, mis viib Kesklinna silla juurest Akadeemia, Lõuna ja Kuninga tänavat pidi läbi Vanapargi Väike-Kuke tänava alguseni. Tänavu ehitas AS TREF Nord kergliiklusteed edasi mööda Väike-Kuke, Liiva, Suur-Kuke, Mai ja Papiniidu tänavat, kus tee hargneb kaheks. Lühem osa viib Papiniidu tänavat pidi varasema Mai kergliiklustee lõpuni, pikem osa piki mereäärt Kalevi puiesteeni, sealt Lääne ja Merimetsa tänava ja Rannametsa tee kaudu Riia maantee äärest linnapiirini.

Linnapiirist Lottemaani ehitab kergliiklustee Häädemeeste vald. Teed kavandades on arvestatud sellega, et linnapiirist Uulu ristmikuni ehitatakse sõidutee neljarealiseks. Esialgu paigaldatakse Rannametsa tee juurde umbteemärk, sest 450 meetri pärast lõpeb tee ära. Tee kasutajad peavad ootama, kuni Häädemeeste vald ehitusega pihta hakkab ja teed ühendab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles