Pärnumaa metsamehed olid kutsevõistlustel riigi parimad

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsandusvaldkonna kutsevõistluste ühe alana oli kavas noorendiku hooldamine.
Metsandusvaldkonna kutsevõistluste ühe alana oli kavas noorendiku hooldamine. Foto: Luua metsanduskool

Luua metsanduskoolis metsandusvaldkonna 50. kutsevõistlustel tulid pingelisest heitlusest võitjana välja riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Pärnumaa metskonna võistlejad, edestades napilt korraldajaid ja Põlvamaa metsamehi.

Pärnumaa metskonna metsaülema Heiki Ärmi sõnutsi oli võit mõneti üllatuslik. “Kuna ta tuli kolme punktiga, siis seda suurem oli üllatus. Püüdsime kõikidel aladel osaleda ja kuigi esikohti tuli ainult üks, tagas stabiilne esitus võidu kõigil aladel,” ütles ta.

Ärm märkis, et mehed ei teinud selleks spetsiaalselt trenni, tubli tulemuse taga on igapäevane metsatöö.

Tulevalgi aastal esikohta Ärm aga loota ei julge. “Kogu seltskond on nii tugev, et kaht aastat järjest võita ei suuda,” arvas ta.

Võistluste peakohtunik Kaarel Tiganik lausus, et võistlused sujusid tõrgeteta. “Osalejaid oleks võinud mõnel alal olla rohkem, aga loodetavasti järgmisel aastal on ka see asi parem,” rääkis ta.

Metsandusvaldkonna kutsevõistlused on kõige pikemalt järjepidevalt toimunud kutsevõistlused Eestis. Aja jooksul on muutunud küll võistlusalad, mida seekord oli 11. Nende seas oli nii metsatöödest tuletatud alasid (näiteks metsakasvatajate, noorendike hooldajate ja metsameistrite mitmevõistlused), jahimeeste võistlust kui ka sporti.

Kutsevõistlustest võttis osa 230 võistlejat. Võistluse korraldasid Luua metsanduskool ja Eesti metsateenijate ühing.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles