Paavsti visiidi ajal tugevneb piiriäärsetel aladel kontroll

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei soovitab inimestel, kes 24.–25. septembril liiguvad piiriäärsetel aladel, kaasas kanda kehtivat isikut tõendavat dokumenti. Mootorsõidukijuhtidelt oodatakse sõiduki dokumentide olemasolu.
Politsei soovitab inimestel, kes 24.–25. septembril liiguvad piiriäärsetel aladel, kaasas kanda kehtivat isikut tõendavat dokumenti. Mootorsõidukijuhtidelt oodatakse sõiduki dokumentide olemasolu. Foto: Erik Prozes / Postimees

Paavst Franciscuse visiidi pärast 25. septembril kontrollib politsei Eesti piiriäärsetel aladel tavapärasest tihedamini inimesi, sõidukeid ja nende dokumente.

Politsei- ja piirivalveameti politseikolonelleitnant Ivo Utsar selgitas, et lisakontroll piiri vahetus läheduses on üks paljusid meetmeid, millega tagatakse visiidi turvalisus.

“Pöörame tähelepanu sellele, et reisijate valduses ei oleks ohtlikke ega keelatud esemeid. Samuti takistame liikumast neil inimestel, kelle reisi eesmärk on kahtlane või kes võivad kujutada ohtu teistele, ka avalikule korrale,” selgitas Utsar.

Utsar soovitas inimestel, kes 24.–25. septembril liiguvad piiriäärsetel aladel, kaasas kanda kehtivat isikut tõendavat dokumenti. Mootorsõidukijuhtidelt oodatakse sõiduki dokumentide olemasolu. Kui neid ei ole käepärast, tuleb arvestada suurema ajakuluga, kuni politsei tuvastab dokumendita isiku ja kontrollib tema tausta.

Harilikust enam kontrollitakse Tallinna sadama ja lennujaama kaudu Eestisse saabujaid. “Politseinikud võivad pistelist reisidokumentide kontrolli teha ka Euroopa Liidu liikmesriikidest saabujate seas. Seega on tarvilik, et igaühel oleks kindlasti käepärast kehtiv reisidokument: pass või ID-kaart,” tuletas Utsar meelde.

Viimati tõhustas politsei niisamuti piirikontrolli mullu sügisel, kui Eestis toimusid Euroopa Liidu eesistumise tippkohtumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles