Pärnu saab uue kooli ja lasteaia

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel aastal hakatakse Pärnus ehitama Raja tänava lasteaeda ning remontima Tammsaare kooli, Tralli ja Tammsaare lasteaeda.
Järgmisel aastal hakatakse Pärnus ehitama Raja tänava lasteaeda ning remontima Tammsaare kooli, Tralli ja Tammsaare lasteaeda. Foto: Urmas Luik

Järgmisel aastal hakatakse Pärnus ehitama Raja tänava lasteaeda ning remontima Tammsaare kooli, Tralli ja Tammsaare lasteaeda, 2020. aastal kavatseb riik linna uue toimetulekukooli ehitada.

“Haridus- ja teadusministeerium on valmis praeguse toimetulekukooli ja Pillerpalli lasteaia hoone maha lammutama ning nende asemele toimetulekukooli ehitama. Praegu on hoonest valmis ainult ruumiprogramm, tööd võivad alata 2020. aastal,” rääkis abilinnapea Marko Šorin.

Rõugu tänaval kõrvuti asuvad toimetulekukooli ja Pillerpalli lasteaia hoone ei vasta tänapäeva vajadustele. “Näiteks ei mahu lapsed pesuruumi tugiraamiga,” ütles Šorin. Senise 44 lapse asemel arvestatakse uues koolis 50 õpilasega.

Lasteaed ei jätka Rõugu tänaval. Pärnu linnavalitsus kuulutab paari nädala pärast välja Raja tänavale ehitatava lasteaia riigihanke. Töid on kavas alustada järgmise aasta alguses ja lasteaed valmis saada 1. juuniks 2020.

Kohe järgmise aasta alguses on plaanis alustada Tammsaare kooli remontigi. Õpilased kolivad kunagise kutsekooli ruumidesse varupindadele jõuluvaheajal ja lähevad vast remonditud ruumidesse tagasi 1. septembril 2019. Tammsaare kooli remondiks eraldas valitsus 2,1 miljonit eurot, millele linnavalitsus lisab 400 000.

“Kirjutame riigihanke tingimustesse, et remont peab olema valmis juuli lõpuks. August on arvestatud kolimiseks ja ruumide sisustamiseks,” lausus taristu- ja ehitusteenistuse juhataja Väino Kaur.

Kauri sõnutsi on järgmisel aastal kavas uuendada Tralli ja Tammsaare lasteaia hoonet. Kummagi lasteaia remondi täpne algus- ega lõpuaeg pole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles