Politsei tõstis kurikuulsast lobudikust kodutu välja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeva paiku sai politsei väljakutse kurikuulsate Pärnu peatänava lobudike juurde, mida aastaid on peavarjuna kasutanud kodutud.

“Politsei sai teate, et Rüütli tänava mahajäetud majas magab mees. Politseinikud tegid ta isiku kindlaks ja andsid talle korralduse majast lahkuda,” seletas politsei pressiesindaja Ilmar Kahro.

Päästeamet tegi omanikule ettekirjutuse, mille kohaselt tuleb hoonesse ligipääsud teisipäevaks sulgeda. Juhul kui omanik ettekirjutust ei täida, kaasneb asendustäitmine ehk päästeamet organiseerib sissepääsude sulgemise ja saadab omanikule arve.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits märkis, et päästeameti silmis on Rüütli 20/22 väga ohtlik objekt, eriti külmade ilmade saabudes, kui kodutud kipuvad seal enda soojendamiseks tuld tegema.

“Problemaatilise hoonega on tegeldud ja seda jälgitud juba mitu aastat ning päästeamet takistab tulekahjuohtu kõikvõimalike vahenditega. Kuid kuna hoone on eraomandis, vastutab tuleohutuse eest siiski omanik,” lausus Moorits.

Rüütli tänava lobudike vastse omaniku OÜ Rüütli Arenduse kontaktisik Hillar Viks ütles, et võõraste eemalehoidmiseks on hoonete ümber paigaldatud traataed.

“Usume, et sellest peaks piisama, kuid me ei saa midagi teha, kui keegi kruvikeerajaga need lahti keerab ja majja tungib. Laudadega me ei plaani uksi ega aknaid kinni lüüa, sest needki saab sõrgkangiga lihtsa vaevaga eest kangutada,” ütles Viks.

Kõnealused lobudikud kuulusid 18aastat ärimees Indrek Stahlile, kes pikki aastaid püüdis leida kokkulepet muinsuskaitseameti ja Pärnu linnavalitsusega, et need lammutada ja uued asemele ehitada.

Et Stahl endale rahuldavat tulemust ei saanud, müüs ta tänavu augustis hooned kinnisvara ostu-müügiga tegelevale Rüütli Arendusele, mis on tegutsenud alla aasta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles