Kodukandi komisjonis tuleb tuline arutelu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa Kodukandi juhatuse liige Tiina Heidemann.
Pärnumaa Kodukandi juhatuse liige Tiina Heidemann. Foto: Henn Soodla

Porikuuga lõppes Pärnumaa Kodukandi konkurss, seega tõmmati joon alla aasta küla, sädeinimese, tegusa noore ja tubli maapere kandidaatidele. Konkursikomisjoni liikmed ütlevad oma arvamuse, misjärel peab laureaatide nimed igas kategoorias kinnitama MTÜ Pärnumaa Kodukandi juhatus. Tunnustus- ja tänusõnu öeldakse 23. novembril Jõesuu vastses külamajas.

Pärnumaa aasta küla nimetusele on kolm esildist, kuid kaks kandidaati. Muudetud juhendi järgi valib kohalik Kodukant esindusküla maapäevaeelsel aastal, tunamullu tõusis esile Kaisma ja esindas kodumaakonda üleriigilisel konkursil.

Sädeinimese nimetusele on viis esildist ja neli kandidaati. Mullu võttis laureaaditunnistuse vastu OÜ Guardi turvajuht Andre Sassor.

Tegus maanoor selgub 12. korda ja esildis on koostatud nelja väga tubli, tööka ja andeka 12–22aastase noore kohta. Eelmisel aastal tõusis selles kategoorias laureaadiks Laura Oad.

Esimest korda peab žürii hakkama saama tegusa maapere järjestamisega. Elektroonselt täidetud ankeete on üheksa, kuid mõne ettevõtliku pere kohta on mitu esildist ja komisjonis vaagida jäävate perede arv taandub kolmele.

Peatähtis, nagu rõhutas Pärnumaa Kodukandi juhatuse liige Tiina Heidemann, on tunnustamist väärivaid märgata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles