Kultuurikeskus teeb silmade vahetamise ajal hoidistepeo

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihula kultuurikeskuse infojuht Maret Elismäe näitab hoidiste peoks toodud kohalike perenaiste valmistatud tooteid.
Lihula kultuurikeskuse infojuht Maret Elismäe näitab hoidiste peoks toodud kohalike perenaiste valmistatud tooteid. Foto: Urmas Luik

Lihula kultuurikeskuses käib akende ja uste vahetus, ent direktor Tiina Lobja jutu järgi ei sega töösagin valmistumist homseks hoidiste festivaliks. Koduvalla Lääneranna ja kaugemadki perenaised toovad siia oma aia saadustest valmistatud etiketitud tooteid. Lisanduvad Pärnumaa maitsete aasta egiidi all esitletavad hoidised.

Kultuurikeskuse infojuht Maret Elismäe rääkis, et mess toimub kuuendat aastat ja mullu sügisel osales konkursil 34 hoidist. Traditsiooniliselt peetakse samal ajal majas mardi-kadrilaata ja esinevad kohalikud lastekollektiivid.

“Festival on pandud ajaliselt keskele, kui mardipäev on möödas ja kadripäev tulemas. Tahame sügisele veidi sisu anda, sellepärast niisugune ettevõtmine,” selgitas Elismäe.

Tavakohaselt valib žürii parima magusa ja soolase hoidise ning selgub rahva lemmik. Auhinnad panevad välja piirkonna ettevõtted ja Lihula rahvakunstiselts ja kultuurikeskus. Iga osaleja saab meeneks keraa­milise õuna- või pirnikujulise külmkapimagneti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles