Rüütli platsist saab ilmselt Iseseisvuse väljak (2)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli platsi ümbernimetamine Iseseisvuse väljakuks on kirjas Pärnu koalitsiooni­lepingus.
Rüütli platsi ümbernimetamine Iseseisvuse väljakuks on kirjas Pärnu koalitsiooni­lepingus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tänasel Pärnu linnavolikogu istungil on üks päevakorrapunkte kohanime muutmine: eelnõu kohaselt tahetakse muuta kesklinnas asuv Rüütli plats Iseseisvuse väljakuks.

Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja esitas riigihalduse ministrile Janek Mäggile kohanimeseaduse alusel nimemuutmise taotluse mais. Esimesena võttis seisukoha kohanimenõukogu, mis leidis, et kuna Rüütli plats kohanimena ei ole väga vana ja nime alus – ajalooline Rüütli tänava nimi – jääb alles, ei takista ümbernimetamist miski. Nõukogu arvamusele tuginedes andis platsi nimevahetusele rohelise tule riigihalduse minister. Samas leidus kohanimenõukogus ka nimemuutmise plaani vastaseid ning arutlusel olid alternatiividki: Manifesti ja Vabaduse.

Rüütli platsi ümbernimetamine Iseseisvuse väljakuks on kirjas Pärnu koalitsiooni­lepingus.

Kui volikogu kohanime muutmise otsuse tänasel ­istungil kinnitab, jõustub see teatavakstegemisel. Otsust on võimalik vaidlustada 30 päeva jooksul, esitades vaid kohanimenõukogule haldusmenetluse seaduses sätestatud korras või kaebuse halduskohtule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles