Tegus maapere kostitab Kabli külas saiakestega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elve ja Virgo Vahenõmm koos modellkassiga koduuksel, mille kõrval ripub südame­kujuline kiri “Tere tulemast meie koju!”.
Elve ja Virgo Vahenõmm koos modellkassiga koduuksel, mille kõrval ripub südame­kujuline kiri “Tere tulemast meie koju!”. Foto: Urmas Luik

Paarisaja elanikuga Kabli küla on kuulsaks teinud kaptenid-reederid, kelle meresõitudeks ehitati siin 157 aastat tagasi Eesti esimesed kaugsõidupurjekad Markus ja Julie, aga tuntust toob sellele Liivi lahe kaldapealsele pagarikoda, mille õue peab sisse pöörama, sest saiakestele mõeldes hakkab suu vett jooksma.

Aasta ringi töötav pagari­koda kõrvaltee äärses maakohas on ime, mis püsib Elve Vahenõmme ja tema pere ettevõtlikkusel sellise hooga, et Pärnumaa Kodukant tunnustas neid esimesena aunimetusega “Pärnumaa tegus maapere 2018”. Kutse tänuõhtule põhjustas segaduse. Ema Elve arvas, et küllap on noorim poeg Virgo nomineeritud tegusa maanoore kategoorias, ja lubas talle Jõesuu külamajja saatjaks minna.

“Seal jõudis järg maaperedeni, nominendid, nominendid ja siis järsku laureaat. Minule oli see suur üllatus, see on hästi tore,” räägib Elve ja poeg noogutab jutule kaasa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles