Maanteeamet kuulutas välja rasked ilmaolud Pärnumaa kõrvalteedel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäiselt libe tee.
Jäiselt libe tee. Foto: Elmo Riig

Maanteeamet kuulutas Pärnumaa, samuti Lääne-, Viljandi-, Harju ja Raplamaa kõrvalteedel välja rasked ilmastikuolud.

Ilmaolude järskude muutuste tõttu nagu temperatuuri kõikumine ja vihmasadu on kõrvalteed muutunud liiklejatele ohtlikult libedaks, temperatuur hakkab langema ja teed jäätuvad.

„Riigiteede hooldajad on täies koosseisus väljas ning karestavad, liivatavad ja soolavad kõrvalteid,“ kinnitas maanteeameti Lääne regiooni hooldevaldkonna juht Hannes Vaidla. „Kehtestame kõrvalteedel välja rasked ilmaolud, sest seisunditasemete saavutamiseks kulub rohkem aega, kui on kehtestatud tee seisunditasemete nõuetega.“

Vaidla sõnutsi ei suuda teede hooldajad ilma tõttu kõrvalteedel sobivat karedust saavutada ja liiklejaid kutsutakse üles ettevaatlikkusele. „Sõita tasub tasa ja targu,” soovitas ta.

Vaidla ütles et maakonna teehooldusmasinad on täna varahommikust väljas täisvõimsusega ja tellitud on abijõudegi, kuid enne homset ei jõuta teid talvistele seisundinõuetele vastavaks viia.

„Olud peaksid paranema homme lõunaks. Selleks ajaks jõuavad hooldusmasinad teedele uue ringi peale teha ja ilmaoludki peaksid muutuma stabiilsemaks,” ütles Vaidla.

Lääne regiooni hooldevaldkonna juht märkis, et Pärnumaal pole viimaste aastate jooksul pidanud rasked ilmaolusid välja kuulutama. „Seda on kaalutud,” mainis Vaidla. „Sel talvel on rasked ilmaolud teedel kuulutatud välja Lõuna-Eestis.” 

“Kindlasti ei tähenda raskete ilmaolude väljakuulutamine, et hooldustöid lükatakse edasi või tehakse vähem. Otse vastupidi, sellises olukorras kaasatakse kogu võimalik ressurss,” kinnitas maanteeameti Põhja regiooni hooldevaldkonna juhi kohusetäitja Margus Magus.

Liiklejatel palutakse võimaluse korral vältida kõrvalteedel sõitmist. Kui see on hädavajalik, tuleb olla äärmiselt ettevaatlik.

Rasked ilmaolud kehtestatakse praegu homme keskpäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles