Emakeelepäeval heisatakse riigilipud

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emakeelepäeva puhul heisatakse Eesti lipud.
Emakeelepäeva puhul heisatakse Eesti lipud. Foto: Elmo Riig

Homme, 14. märtsil on emakeelepäev, mille puhul heiskavad Eesti lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused ja avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Emakeele auks ja toetuseks võivad riigilipu heisata ka kõik kodumajapidamised, ettevõtted ja organisatsioonid. Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse loojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Emakeelepäev on pühendatud eesti keelele ja selle püsimajäämisele ja seda tähistatakse luuletaja Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeval. Emakeelepäeval korraldab rahvusringhääling traditsioonilise e-etteütluse ja juba täna kuulutatakse Tartus Miina Härma gümnaasiumis välja keeleteokonkursi võitjad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles