Kampademure võivad lahendada tänavalepitajad ja ankurmeeskond

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Saarholm ja Heikki Turkka mittetulundusühingust Aseman Lapset tutvustasid kogemust tänavalepitajatena.
Julia Saarholm ja Heikki Turkka mittetulundusühingust Aseman Lapset tutvustasid kogemust tänavalepitajatena. Foto: Karoliine Aus

Üleeile Sauga noortekeskuses seminaril “Sattusin kampa” arutleti, kuidas hoida noori kuritegelikule teele sattumast ja kuidas neid õigele rajale tagasi aidata. Sellisel kujul kohtumine, kus ühes saalis on koos politseinikud, lastekaitse-, noorsoo- ja sotsiaaltöötajad, pedagoogid ja muud koostööpartnerid, toimus Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti sõnutsi esimest korda.

“Seminar oli jutuajamine, kuid peagi soovime minna edasi tegudele,” viitas Kütt Saugas tutvustatud projektile. Nimelt viis justiitsministeeriumi kriminaalpoliitika osakonna nõunik Laidi Surva saalisviibinud kurssi juhtprojektiga, mille käigus töötatakse välja koolitussüsteem nendele inimestele, kes tegelevad laste ja noortega. Samuti soovitakse leida uusi viise, kuidas noorteni jõuda.

“Tuleb vaadata peeglisse. Peame aru saama, kuidas me praegu suuname neid teenusele ja kuidas me hindame seda, mida nad konkreetselt vajavad,” sõnas Surva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles