Restoranide nädala juhatab sisse peakokkade õhtusöök

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Restoranide nädala peakokkade õhtusöögi valmistavad 15 Pärnu peakokka.
Restoranide nädala peakokkade õhtusöögi valmistavad 15 Pärnu peakokka. Foto: Silver Gutmann

Tänaõhtune peakokkade õhtusöök juhatab sisse seekordse Pärnu restoranide nädala, kus külalistele serveeritakse muu hulgas tammetõruleiba, kikkaputkesuupisteid ja võilillemoosi. Kohalikest maitsetest ajendatud õhtusöögi valmistavad suvepealinna restoranide peakokad.

Peakokkad teevad kummarduse kohalikule toorainele, tuues lauale piirkonna parimad palad. Külalistele serveeritakse tuntud metsikuid taimi üllatavas võtmes ja räägitakse juurde, kuidas road valmisid.

Õhtusöögi maitsed kokku sobitanud peakoka Evari Tšetšini sõnade kohaselt on restoranis Umberto toimuv õhtusöök pühendatud Pärnumaa maitsete aastale ja kannab nimetust “Ninast sabani ja metsast mereni”. Serveeritakse põneva nimega roogi, nagu näiteks seamakroone, samblaalust ja õunasülti. “Õhtusöögiks spetsiaalselt valmistatud leiva tegemisel oleme kasutanud Kihlepast korjatud tammetõrusid, millest on valminud väga erilise, pähklise maitsega leib. Kohalikust kikkaputkest on tehtud õhuline korallikrõps ja sinna juurde serveerime muu hulgas võilillemoosi,” selgitas Tšetšin.

Õhtusöögi valmistavad 15 Pärnu peakokka restoranidest Eagle, Cafe Grand, Mon Ami, Lime Lounge, Pastoraat, Tervise Paradiis, Raimond, Villa Ammende, Pärnu Kalamajaka kohvik, Embecke, White Beach Golf, Piparmünt, Villa Wesset ja VoVa. Külalisi kostitatakse ka parima muusikaga Raivo Tafenau ja Kaire Vilgatsi esituses.

Pärnu restoranide nädal vältab homsest 14. aprillini eesmärgiga tutvustada siinseid restorane nii eestimaalastele kui lähinaabritele.

Tagasi üles