Linnapilti risustav Sindi kutsekooli peahoone saab lammutatud

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omaaegse Sindi kutsekeskkooli hoone on amortiseerunud ja ootab lammutamist. 
Omaaegse Sindi kutsekeskkooli hoone on amortiseerunud ja ootab lammutamist. Foto: Henn Soodla

Tori vald ostis Sindis Pärnu mnt 26 asuva kunagise kutsekeskkooli hoone ja nüüd on tulnud positiivne otsus SA KredExilt, mis toetab selle ehitise lammutamist.

Sindi muuseumi kõrval vana õppehoone, mis varem kuulus eraomandisse, on lagunenud ja varisemisohtlik ning ainuke mõistlik lahendus on see lammutada. Esialgu pole vallal kõnealuse kinnistuga muid plaane kui kolemaja linnapildist minema saada.

Sihtasutus toetab hoone täielikku lammutamist, jäätmete käitlemist, krundi korrastamist ja haljastamist. Projekti kogumaksumus on 39 488 eurot. Valla omafinantseering moodustab sellest 11 846 eurot.

Lammutustööd tehakse selle aasta jooksul.

Kokku on vallal plaanis tänavu KredExi toetuse abil Sindis maatasa teha kolm lagunenud ja tühjana seisvat hoonet: Kooli tänaval väike, kolme korteriga põlenud elamu ja peale kunagise kutsekeskkooli peamaja selle taga asuv Pärnu mnt 22 amortiseerunud õppehoone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles