Harku-Lihula-Sindi elektriliini ehitustööd saavad Pärnumaal tänavu punkti

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Harku–Lihula–Sindi 330/110kilovoldise kõrgepingeliini ehitus Audru kandis on alles täistuuridel, kuid selle aastaga peaksid tööd Pärnu maakonnas tehtud saama.
Harku–Lihula–Sindi 330/110kilovoldise kõrgepingeliini ehitus Audru kandis on alles täistuuridel, kuid selle aastaga peaksid tööd Pärnu maakonnas tehtud saama. Foto: Mailiis Ollino

Eesti elektrisüsteemihalduri Eleringi ehitatav Harku–Lihula–Sindi kõrgepinge õhuliini tööde tähtaeg hakkab lähenema. Pärnumaalt kulgev osa peaks selle aastaga valmis saama.

Eleringi kommunikatsioonijuht Ain Köster sõnas, et Tori vallas Urge kandis on õhuliin põhimõtteliselt valmis. Audru ja Lihula vahel käivat veel vilgas töö: mastide püstitamine, nende koostamine ja juhtmete paigaldus.

Tööd on Köstri kinnitusel edenenud võrdlemisi edukalt. Kõige raskem ülesanne on olnud sõlmida lepinguid maaomanikega, kelle kinnistult traadid läbi jooksevad.

“Praeguseks on Sindi alajaamast Risti alajaamani pea kõik lepingud sõlmitud,” märkis Köster. Kolme maakonda läbiva ja üle 170 kilomeetri pikkuse liini alla jääb tuhatkond erakinnistut.

Ehituse muudavad keerulisemaks veel pehme pinnas ja sellest tulenevad massipiirangud kohalikel teedel: raskeveokite ligipääs objektile on tihti vaevaline. Pehme pinnas tähendab ühtlasi seda, et tuleb paigaldada vaivundamente, mis võtab enam aega kui tavaliste vundamentide rajamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles