Tori staadion avatakse palli taga ajades

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Tori põhikooli staadioni rekonstrueerimistööd algasid juba talvel.
Tori põhikooli staadioni rekonstrueerimistööd algasid juba talvel. Foto: Urmas Luik

Järgmise kolmapäeva õhtul kella kuueks tasub seada sammud Torisse, et üheskoos pidulikult avada põhikooli staadion.

Staadionile kogunemine algab kell 17.30, spordirajatise avamisele on oodatud kõik suured ja väikesed huvilised.

Kell 18 öeldakse tänusõnad ja lüüakse sümboolsed väravad. Seejärel algab näidismängu esimene poolaeg, kui omavahel võistlevad Tori noored ja Eesti jalgpalli liidu esindus. Vaheajal toimuvad publikule palli kontrollimise ja täpsuslöögi võistlused. Teisel poolajal pistavad jalgpalli liidu esindajad rinda kohalike Tori Põrgulistega. Pärast mängu pakutakse torti ja nautida saab ilutulestikku. Üritus on tasuta.

„Spordielu sai Toris uue hingamise kümme aastat tagasi, kui valmis põhikooli võimla ja tööd alustas MTÜ Tori Spordiklubi,“ rääkis spordiklubi juhatuse liige ja Tori Põrguliste eestvedaja Ahto Saar. Tuleval kevadel täitub kümme aastat Tori Põrguliste jalgpallivõistkonna loomisest. „Selle aja jooksul on üles kasvanud uus generatsioon mängijaid, kellest osa mängib nüüd Vändra Vapruses,“ märkis Saar, kelle teatel tähistab jalgpalli rahvaliiga sel aastal samuti kümnendat hooaega.

Staadioni ehitamise ajal mängisid kohalikud jalgpalli eraomandis põllumaal kortermajade lähedal. „Oleme omanikule väga tänulikud, et saime tema maal sportida,“ ütles Saar.

Klubi juhatuse liikme kinnitusel on uus staadion kogukonnale märgilise tähendusega ja annab eri vanuses asjaarmastajatele võimaluse heades tingimustes treenida. Enne renoveerimist oli spordiväljak ebastandardsete mõõtmetega, halvas seisus ja tihtipeale niiske. Jooksurajal olid praod ja puudus valgustus, mistõttu vähenes platsi kasutamise turvalisus. Samal ajal kasutasid seda peale kehalise kasvatuse tundide sageli eri vanuses spordihuvilised ja vajadus korralike treenimistingimuste järele oli ilmne.

Tori abivallavanem Jana Malõh avaldas, et vastsel vallal oli meeldiv kohustus lõpetada eelkäija algatatud projekt. „Uus, hästi toimiv ja korralik staadion muudab elukeskkonna atraktiivsemaks, hoiab maal spordielu, toob rohkem lapsi ja asjaarmastajaid trenni ja propageerib tervislikke eluviise,“ tõdes ta.

Projekti raames rajati drenaaž, likvideerimaks liigniiskus, ehitatati välja jalg- ja korvpalliplatsi valgustus, rajati standardmõõtmete ja kunstmurukattega jalgpalliväljak ja hoovõturajaga kaugushüppeliivakastid, kaeti jooksurajad tartaaniga.

Tänavu veebruaris alustatud rekonstrueerimistööde tulemusena saab kogukond ajakohase mitmeotstarbeline spordiväljaku, kus teha kehalise kasvatuse tunde, spordipäevi, treeninguid ja korraldada võistlusi. Platsi saavad kohalikud vabalt kasutada. Tänu valgustusele ja kunstmurule on sportida varasemast turvalisem ja välihooaeg pikeneb tunduvalt.

Tori põhikooli direktori Pille Usina sõnade kohaselt mängis väljaku ehitamisel suurt rolli Leader-projekti toetus. Staadioni lähedusse jäävad Tori Kooli SA rajatud kettagolfirada ja välijõusaalgi.

Spordiväljaku ehitas Kivipartner OÜ ja tööde lepingujärgne maksumus oli 572 719,50 eurot, lisatöödel 13 308 eurot. Ehitusjärelevalvet tegi Procula OÜ.

Tööde kogusummast oli Leaderi rahastus 140 000 ja omaosalus 452 147,50 eurot. Ehitusprojekti rahastas Eesti jalgpalli liit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles