Kerkiva sisejulgeolekumaja sissepääsule otsitakse kunstilist kujundust konkursiga

Pärnu Postimees
Copy
Sisejulgeoleku ühishoone peaprojekteerija on AS Novarc Group ja ehitise valmimisaeg tuleval kevadel.
Sisejulgeoleku ühishoone peaprojekteerija on AS Novarc Group ja ehitise valmimisaeg tuleval kevadel. Foto: Novac Group

Riigi Kinnisvara AS koostöös siseministeeriumiga kuulutas välja kunstikonkursi, et leida sobiv kunstiteose ideelahendus Pärnu sisejulgeoleku ühishoone peasissepääsu betoonvarikatusele.

Plaanitav kunstiteos võib kasutada kogu varikatust, kaasa arvatud selle külgseinte sise- ja välispinda ning katuslae sise- ja pealispinda. Kunstiteose idee peab lähtuma hoone funktsioonist ja teos peab ühismajaga moodustama terviku. Tulevane kunstiteos peab sobituma maja arhitektuuriga ja kuuluma 21. sajandi uuendusmeelsesse konteksti.

Žüriisse kuuluvad Pärnu ühishoone arhitekt Martin Aunin (Novarc Group), hoone sisearhitekt Tüüne-Kristin Vaikla (Vaikla Stuudio), Eesti kunstnike liidu esindajad Marko Laimre, Reet Varblane ja Neeme Külm, Eesti kunstiteadlaste ja kuraatorite ühingu esindajad Rael Artel ja Andres Kurg, Pärnu linna esindaja Janno Poopuu, siseministeeriumi asekantsler Piret Lilleväli ja hääletusõiguseta tehniline ekspert Aigo Keskküla Riigi Kinnisvarast.

Pärast kunstikonkursi võitja väljaselgitamist korraldab Riigi Kinnisvara väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse, et sõlmida võidutöö autori(te)ga leping teose tellimiseks ja paigaldamiseks 65 000 euro eest, milles sisaldub autoritasu.

Auhinnafondi suurus on kokku 975 eurot. Esikoha saanud kavandi eest preemiat ei maksta, see sisaldub võitjaga sõlmitava hankelepingu hinnas.

Kunstikonkursi korraldamise kohustus tuleneb 2011. aastal jõustunud kunstiteoste tellimise seadusest, mille kohaselt tuleb avalike hoonete ehitustööde hinnast vähemalt protsendi eest soetada kunstiteoseid. Seadus rakendub riigi- ja avalik-õiguslikele asutustele ning riigi enamusosalusega sihtasutustele ja mittetulundusühingutele, kuid ei laiene kohalikele omavalitsustele. Kunstiteoste tellimise hinna ülempiir on 65 000 eurot, summale lisandub käibemaksukohuslaste puhul käibemaks.

Järgmise aasta kevadel valmiv sisejulgeoleku ühishoone paikneb Pärnus Tammsaare puiestee 61.

Ühishoonesse on planeeritud politsei- ja piirivalveameti, päästeameti, kaitsepolitseiameti, häirekeskuse, siseministeeriumi infotehnoloogia- ja arenduskeskuse ning sotsiaalkindlustusameti ohvriabi töö- ja teenistusruumid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles