Martin Helme Jüri Jaansonile: Pensionireform ei too enesetappude lainet (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Tallinn, reformierakondlase Jüri Jaansoni nägu oli meeleavaldajatega suheldes nalja täis, kuigi pensioniteema on naljast kaugel.
Tallinn, reformierakondlase Jüri Jaansoni nägu oli meeleavaldajatega suheldes nalja täis, kuigi pensioniteema on naljast kaugel. Foto: Mihkel Maripuu

Koalitsioonil olid hääled kenasti koos, et kogumispensioni seaduse reformi ­teine lugemine riigikogus ellu viia. Opositsioonis sotsid ja reformierakondlased pommitasid rahandusminister Martin Helmet siiski küsimusrahega. Teiste seas Pärnumaalt valitud rahvasaadikud.

Toomas Kivimägi laitis eelnõu negatiivset mõju Eesti kapitali­turu arengule, eriti pärast seda kui riigikogu andis investeerimisfondidele õiguse paigutada senisest rohkem raha aktsiatesse. Kivi­mägi arvates olnuks vaid aja küsimus, kui fondid oleks Eesti majandusse investeerinud miljardi–kaks. Nüüd võidakse see raha teisest sambast hoopis välja võtta.

Rahandusminister möönis, et investeerimise paindlikumaks muutmine andis efekti liiga hilja ja see jäi väikseks. Ta rõhutas, et teine sammas jääb alles ja keegi ei vii sealt midagi minema, kui just inimene ise nii ei otsusta. Investeeringute pakkujatele tähendab uus olukord seda, et kaas­nema peab praegusest suurem tootlikkus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles