Järgmise kuu keskel Pärnu linna ja restoranide koostöös korraldataval restoranide nädalal osaleb 29 söögikohta, nende seas mitu alles lähikuudel avatut.
Restoranide nädalal osaleb 29 söögikohta
„29 osaleja hulgas on nii Pärnu tuntud ja tunnustatud restorane kui neid, kes varem restoranide nädalal osalenud pole. Tutvustame ka mitut uut, alles lähikuudel avatud restorani, kuhu ilmselt paljud külastajad veel sattunud ei ole,“ ütles restoranide nädala projektijuht Kerstin Raja. Kõige uuemad neist on jaanuaris avatud Gastronoom ja alles märtsis avatav Ferro Toit ja Vein.
Tänavu otsustasid söögikohad pakkuda kolmekäigulist einet oma à la carte’i menüüst kahes hinnakategoorias. Seitse restorani pakuvad kolme käiku 29 euroga ja 22 kohas saab restoranide nädala menüüd nautida 19 euro eest.
„Pärnus on restoranide valik järjest suurenenud ja siin võib kogeda nii fine dining’u elamusi kui niisama suurepärast maitseelamust ja hubast restoraniatmosfääri. Seetõttu on sel aastal hinnatase vastavalt kohandatud,“ seletas projektijuht.
Kuuendat korda toimuva restoranide nädala külastajate arv on aastatega kasvanud, ületades möödunud aastal 10 000.