Kaup ei ole poest otsas, töökäsi jääb puudu. Selver kutsub palgata puhkusele jäänud inimesi tööle  

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Nii kaupmehed kui valitsus aga rõhutavad, et toidupaanikaks ei ole tänase seisuga põhjust.
Nii kaupmehed kui valitsus aga rõhutavad, et toidupaanikaks ei ole tänase seisuga põhjust. Foto: Mailiis Ollino

Eile sai lugeda uudiseid ja näha arvukaid pilte tühjaks ostetud poeriiulitest. Nii kaupmehed kui valitsus aga rõhutavad, et toidupaanikaks ei ole tänase seisuga põhjust.

“Ei pea minema täna poodi, seisma järjekorras. Kaubanduskettidest on öeldud, et eile ei jõutud kaupa välja panna ja tänaseks taastatakse olukord nii ruttu kui võimalik,” ütles peaminister Jüri Ratas tänahommikusel pressikonverentsil.

Selver andis teada, et seoses riigis kujunenud eriolukorraga pakub tööd kriisis enim räsitud valdkondade töötajatele, kes on jäänud palgata puhkusele. Kaup ei ole otsas, töökäsi jääb vajaka ja riiuleid ei jõua nii kiiresti täita, kui need tühjaks ostetakse.

„Nõudlus kriisivaru järele on jaekaubanduse ettevõtetes olulisel määral kasvanud ning tulenevalt sellest on kauplustel ja Selveri e-poel tarvis juurde töökäsi. Oleme otsustanud ulatada abikäe neile, keda ootab palgata puhkus või halvimal juhul koondamine, et kutsuda Selverisse sel kiirel perioodil tööle,“ sõnas AS Selveri juhatuse liige Kristi Lomp.

Ühtlasi kutsub Selveri juht inimesi üles mõistlikkusele. „Kui me kõik korraga poodi läheme ja suures mahus kaupa ostame, tekibki puudus,” märkis Lomp. Oma vajadused soovitab ta läbi mõelda, üle tarbida pole mõistlik. “Kinnitame, et kaubapuudust ei ole ja põhjust ülemäära palju varuda samuti mitte. Kui mõnes kaubagrupis tekib riiulisse auk, ei tähenda see tingimata seda, et seda kaupa pole enam saadaval. Tõenäolisem on, et kauplus pole veel jõudnud tühja kohta uue kaubaga täita.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles