Pärnu haigla raport: üks koroonahaige vajab intensiivravi, 30 testist üks positiivne tulemus

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu haigla kiirabibrigaad teeb koroonatesti kodudes.
Pärnu haigla kiirabibrigaad teeb koroonatesti kodudes. Foto: Mailiis Ollino

Kolme päeva jooksul tegi Pärnu haigla labor uue koroonaviiruse väljaselgitamiseks 30 analüüsi: laupäeval 11, eile 13 ja täna kuus. Positiivseks osutus üks eilne proov.

Pärnumaal on Pärnu haiglas tehtud analüüsidest positiivseks osutunud 27 inimese proov, mis võetud patsientide kodus. Kõik Pärnumaa haiged viibivad kodusel ravil.

Pärnu haiglas on ravil kolm COVID-19 patsienti, kellest üks viibib intensiivravi osakonnas, teiste seisukord on stabiilne.

“Tänaseni on haiglaravi saanud meie juures neli COVID-19 patsienti  ja nad kõik on toodud Saaremaalt,” täpsustas Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Margit Suhhostavets.

Koroonagraafik 23.03.20
Koroonagraafik 23.03.20 Foto: Pärnu Postimees

Haigla töös lähtutakse terviseameti juhistest.

Kui inimene kahtlustab COVID-19sse haigestumist, tuleks tal nõu pidada oma perearstiga või helistada perearsti nõuandeliinil 1220. Suurema tervisemure (nagu hingamisraskuste) korral tuleks helistada hädaabinumbril 112.

“Kindlasti ei tohiks pöörduda otse haigla erakorralise meditsiini osakonda, sest sellisel juhul võib inimene viirust edasi levitada teistele ruumis viibijatele. Inimeste abistamiseks on avatud häirekeskuse infotelefon 1247, mis jagab informatsiooni koroonaviirusega seotu kohta,” selgitas Suhhostavets. Infotelefon töötab ööpäev läbi ja on helistajatele tasuta.

Pärnu spordihalli juures testitakse sissesõidu meetodil tegutsevas proovivõtupunktis oma perearstilt saatekirja saanud inimesi, kel on võimalus minna testi tegema autoga. Need analüüsid saadetakse Tallinna Synlabi laborisse, kust info edastatakse terviseametile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles