Pensioni väljavõtmise pärast ei tohiks koguneda

Lauri Mutso
Copy
Inimesed pangaautomaadi ees.
Inimesed pangaautomaadi ees. Foto: Ants Liigus

Tavapärasel pensionipäeval käib suur osa pensionäre pangaautomaadist raha välja võtmas, mistõttu nende juurde võib tekkida järjekord või lausa kogunemine, rääkimata inimeste otsesest kokkupuutest masina pinnaga. Vähemalt SEB pank pöörab selleks puhuks automaatide desinfitseerimisele rohkem tähelepanu ja politsei jälgib, et inimesed ei koguneks sinna.

“Kui pidada silmas pensionipäeva, soovitame võimaluse korral minna raha välja võtma mõni päev hiljem, et korraga ei satuks kokku liiga palju inimesi,” rääkis politsei Lääne prefektuuri eriolukorra operatiivstaabi juht Maksim Korzin. Korzini sõnutsi on seoses eriolukorraga praegu politsei lisajõududega väljas ja valvab piirangutest kinnipidamise järele. “Täna­vatel politseipatrullid kindlasti jälgivad, et avalikes kohtades suur hulk inimesi ei koguneks, ja vajaduse korral selgitavad neile piiranguid.”

Väljas tuleb pidada kinni 2+2 liikumispiirangust ehk liikuda korraga kas üksi või kahekesi ja hoida teistega vähemalt kahemeetrist vahet. “Piirangutest tuleb loomulikult kinni pidada ka siis, kui inimene läheb näiteks pangaautomaadist raha välja võtma,” ütles Korzin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles