Osa Saaremaa koroonahaigeid võidakse tuua Pärnusse

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla, Ristiku tervisekeskus.
Pärnu haigla, Ristiku tervisekeskus. Foto: Mailiis Ollino

Terviseamet käivitas täna strateegilise plaani, et vähendada Kuressaare haigla töökoormust ja taastada seal tavapärane töörütm, ja osa jätkuravi vajavaid patsiente viiakse kõrgema etapi haiglatesse, sealhulgas Pärnusse.

Pärnu haigla juht Urmas Sule on varem Pärnu Postimehele öelnud, et siinne haigla on valmis vastu võtma 57 viirusesse nakatunut. Sule sõnutsi saab vajadusel voodikohti juurde tekitada.

Hingamisaparaate oli siinse haigla peale aprilli alguse seisuga 16, neist kuus–seitse intensiivravis koroonatüsistustega haigete tarvis. Peale selle on COVID-19 patsientidele valmis seatud poolsada voodit: 30 sise- ja 20 nakkushaiguste osakonnas.

„Kuressaares haiglas alustab täna tööd konsiilium hädaolukorra meditsiinijuhi asetäitja kolonelleitnant doktor Ahti Varblase juhtimisel koostöös Kuressaare haigla ja Eesti kaitseväe välihaigla personaliga. Konsiilium annab esmase hinnangu patsientide vajadusele saada jätkuravi kõrgema etapi haiglates. Plaan leevendada Kuressaare haigla ülekoormust on sündinud koostöös Põhja meditsiinistaabi juhi doktor Peep Talvinguga,“ ütles hädaolukorra meditsiinijuht doktor Arkadi Popov.

„Anname Kuressaare haigla perele pingelisel ajal pisut leevendust, samuti on nii võimalik haigla põhjalikult puhastada. Seda on vaja, et taastada valmidus tavapäraseks plaaniliseks ja erakorraliseks raviks, mille järele on saarel jätkuvalt vajadus,“ ütles doktor Talving.

Hädaolukorra meditsiinijuhtide korraldusel leevendatakse survet Kuressaare haiglale, et aidata toime tulla haiglasisese infektsiooni levikuga ja võimaldada viiruse epitsentris tervishoiutöötajail naasta tavapärase koormuse juurde.

Põhja kiirabistaabi brigaadid viivad patsiendid lähtuvalt tervislikust seisundist üle kas Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, Pärnu haiglasse, Lääne-Tallinna või Ida-Tallinna keskhaiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles