Linn plaanib Audrusse keskväljakut ja korraldab seetarvis arhitektuurivõistluse

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Audru keskväljak hakkab paiknema osavallakeskuse hoone läheduses.
Audru keskväljak hakkab paiknema osavallakeskuse hoone läheduses. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavalitsus otsustas välja kuulutada arhitektuurivõistluse, mille eesmärk on leida Audru aleviku keskosale ja selle mõjualale parim arhitektuurne lahendus.

Linnavalitsus soovib kujundada aleviku südamest esindusliku, paikkonna ajaloolist pärandit väärtustava avaliku ruumi, mis pakub meeldivat ja turvalist elukeskkonda ning ajaveetmise võimalusi igas eas inimestele.

„2015. aastal koostas MTÜ Linnalabor Audru aleviku keskuse ruumikava projekti, mille käigus intervjueeriti hulga kohalikke elanikke,” rääkis Audru osavallakeskuse juhataja Priit Annus.

“Ühe puudusena nimetasid aleviku inimesed, et Audrul puudub selge, tunnetatav keskpunkt. Arhitektuurivõistlusega soovimegi leida selleks parima lahenduse. Tulemus peaks olema kvaliteetne ja kasutajasõbralik avalik ruum ühes kõige sinna juurde kuuluvaga.“

Keskväljak hakkab paiknema osavallakeskuse hoone lähedal, kuid täpne koht on jäetud võistlusel osalejate välja pakkuda.

„Peale selle soovime saada visiooni kontaktvööndi kohta, mis jääb kultuurikeskuse ja muuseumi-raamatukogu ümbrusesse ja rippsilla äärsele Audru jõe kaldaalale,“ täpsustas Annus.

Väljaku ehitusega loodab linn alustada järgmisel aastal, kuid kontaktvöönd jääb kaugemasse tulevikku.

Audru keskväljaku arhitektuurivõistlus algab riigihanke avaldamisega riigihangete registris.

Konkurss korraldatakse arhitektuuriprogrammi „Hea avalik ruum“ raames ja seda kureerib Eesti arhitektide liit. Auhinnafondi suurus on 15 000 eurot.

Võistlusalast projekteeritakse ja ehitatakse esimeses etapis välja 10 000ruutmeetrine tuumikala. Selle täpne asukoht selgub võidutöö põhjal.

Ideekavandite esitamise tähtaeg on käesoleva aasta 1. juuli.

Töid hindab komisjon, mida juhib Priit Annus.

Võistluse tulemused avalikustatakse hiljemalt 16. augustiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles