Köetav jalgpalliväljak läheb maksma 1,3 miljonit

Meelis Kalme
, reporter
Copy
1 260 372 euro eest peaks selle metsatuka asemele kerkima köetav jalgpalliväljak.
 
1 260 372 euro eest peaks selle metsatuka asemele kerkima köetav jalgpalliväljak.  Foto: Mailiis Ollino

Täna tunnistas Pärnu linnavalitsus Loode-Pärnusse kunstmurukattega jalgpalliväljaku projekteerija ja ehitaja leidmiseks korraldatud riigihankel võitjaks ligemale 1,3 miljoni eurose ühispakkumise.

Linnal on kavas veel tänavu sügiseks Loode-Pärnus Rehepapi 3 krundil valmis saada nüüdiaegne, kunstmurukatte ja altküttega jalgpalliväljak, kus saaks trenni teha isegi kümnekraadise külmaga.

Riigihankel pürgis jalgpalliplatsi ehitama neli pakkujat ja täna tunnistas linn neist võitjaks osaühingute TLlõiked, Reaalprojekt ning Sonmak Grupp ühispakkumise. Tööde eest soovitud hinnaks osutus 1 260 372 eurot käibemaksuga ja hanketingimuste kohaselt peaks ehitus valmima hiljemalt novembriks.

Rajatav plats peab vastama mõõtmetelt Euroopa jalgpalliliidu UEFA nõuetele: 105 meetrit pikk ja 68 meetrit lai. Muru peaks olema katsetatud FIFA Quality Pro standardi järgi.

Altsoojendusega väljak võimaldab mängida kuni kümne külmakraadiga, ilma et platsile tekiks jääkiht. Näiteks Pärnu Mai staadioni suur probleem on, et seal puudub altküte. Kui temperatuur jääb nulli või ühe miinuskraadi ligi, tekib sinna jää, mis muudab muru libedaks. Madalama miinus­eni pole otstarbekas seda küttesüsteemi välja ehitada, kuna see teeks ehituse märgatavalt ­kallimaks ja kangema külmaga ei soovita nii palju mängida.

Staadionile ehitatakse neli reguleeri­tava tugevusega valgustit. Mänguväljaku otstesse tuleb kuue- ja külgedele 2,5meetrine aed. Inventarist lisanduvad veel täismõõdus väravad täis­kasvanutele ja väiksemad lastele-noortele.

Täielikult linnaeelarvest rahastatav väljak on esimene objekt mitmest, mida Pärnu soovib Rehepapi 3 krundile rajada. Edaspidi on kavas sinna ehitada veel üks jalgpalliväljak ja sisehall ning tribüünid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles