Maaettevõtluse king pigistab mitme koha pealt

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Maaeluminister Arvo Aller imetles Kurgja talumuuseumi häärberi tornist avanevat vaadet ümbrusele, kunagistele Jakobsoni maadele.
Maaeluminister Arvo Aller imetles Kurgja talumuuseumi häärberi tornist avanevat vaadet ümbrusele, kunagistele Jakobsoni maadele. Foto: Urmas Luik

Põllumajandusülikooli agronoomi haridusega kunagine Ida-Virumaa talupidajate liidu direktor Arvo Aller (Eesti Konservatiivne Rahvaerakond) täidab maaeluministri kohustusi 10. detsembrist 2019. Mai keskel tegi ta visiidi Pärnumaale, et näha oma silmaga ajaloolist Tori hobusekasvandust ja Kurgja talumuuseumi, mis tegutsevad SA Eesti Maaelumuuseumide egiidi all.

Milline oli Pärnumaal nähtu-kuuldu järel suurim elamus pärast Vändra osaühingu, Tori ja Kurgja külastamist?

Parim kogemus olid inimesed, kes soovivad ja tahavad arendada nii maaeluministeeriumi haldusala asutusi kui eraettevõtlust. Nende silmis on sära ja see annab edaspidiseks kindlust. Meie suurim vara ongi ju inimesed, kes on püsinud terved ja teotahtelised.

Millised teemad tulid jutuks enne Raplamaal kahte maaettevõtet külastades?

Käisime Luhtre turismitalus, mille olukord on iseloomulik maa­turismi sektorile. Lähikuude broneeringud on tühistatud mitmekümne tuhande euro väärtuses ja seda lünka pole võimalik hili­sema suurema intensiivsusega katta. Saab taotleda ettevõtluse arendamise sihtasutuselt (EAS) käibe suure languse põhjendusel toetust ja maaelu edendamise sihtasutuselt (MES) soodsat laenu, et suurendada näiteks energiatõhusust. Loodan, et Eesti inimesed leiavad sagedamini üles meie maaturismiettevõtted ja viivad sinna raha, mis on jäänud välismaal puhates kasutamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles