Galerii: riigikogulane avas näituse kodulinnas nutitelefoniga klõpsitud piltidest

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Riigikogu liige ja endine Sindi linnapea Marko Šorin avas täna Sindi raamatukogus oma fotonäituse “Sindi läbi telefonikaamera”, kus saab näha 25 jäädvustust tuntud ja vähemtuntud kohalikest paikadest ja hoonetest.

Šorini sõnutsi alustas ta nutitelefoniga kodukoha ülesvõtmist eelmise kümnendi alguses linnapeana. Kui esiti ei kandnud telefonikaamera jäädvustuste suuremale fotopaberile kandmist välja, arenes tehnoloogia mõne aastaga sedavõrd, et fotode trükkimine kannatab kriitikat. Nii leiabki väljapanekult pildid, mis on tehtud 2014. aastast tänini.

Paljud näitusele jõudnud tööd on valminud töökoha ja kodu vahet liikudes. “Mõte teha fotosid kaunitest Sindi paikadest sai alguse sellest, et sotsiaalmeedia kihas infost, kui mahajäetud ja lagunenud on kodulinn. Minu soov oli ja on näidata Sindi linna väärikat ajalugu ja ilu eri hetkedel ja aastaaegadel,” seletas Šorin, kelle jutu järgi rääkis Sindist ära kolinud tuttav talle, et piltide järgi on Sindi nii kaunis, et koli või tagasi. “Olen kuulnud, et nüüd ta kolibki tagasi.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles