Pärnu ootab kesklinna kujunduse kohta elanike mõtteid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Vaasa park Pärnu kesklinnas.
Vaasa park Pärnu kesklinnas. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus ootab tänasest 6. septembrini ideid, kuidas kujundada ümber Vaasa park, Keskväljak ja Pikk tänav, mille funktsioon pärast Raba–Laia tänava silla valmimist muutub.

Praegu kulgeb suur osa kesklinna läbivast liiklusest Kesklinna silla kaudu ja Pikk tänav on tähtis liikluskoridor. Pärast Raba–Laia tänava silla valmimist on linnavalitsuse teatel autojuhtidel võimalik sõita muude tänavate kaudu ja Kesklinna silla juures asuv Vaasa park, teatriesine Keskväljak ja Pikk tänav muutuvad senisest tunduvalt jalakäijasõbralikumaks.

6. septembrini kogub linnavalitsus inimestelt ideid, aasta lõpus on kavas välja kuulutada selle ala arhitektuurivõistlus.

Väiksema liikluskoormusega Pikk tänav aitab südalinna paremini siduda, uus Keskväljak ja Vaasa park loovad teistsuguseid võimalusi kesklinnast jahisadama poole liikuda.

Pärnu ootab kesklinna ümberkujundamiseks elanike ettepanekuid.
Pärnu ootab kesklinna ümberkujundamiseks elanike ettepanekuid. Foto: Pärnu Linnavalitsus

Linnavalitsuse teatel võiks ideede esitamisel mõelda, kuhu ja millist avalikku ruumi tuleks luua, et see oleks atraktiivne, lihtsasti juurdepääsetav ja kõigile kasutatav; milliseid teenuseid ja kuhu oleks vaja juurde luua; kuhu ja milliste liikumisteede ja parkimisalade järele oleks tarvidus; kus ja kuidas tuleks jalakäijate ja kergliiklejate turvalisust tõsta; milliste piirkondade haljastust muuta ja kuhu rohelust juurde tuua.

Ideid on võimalik esitada kaardirakenduse kaudu, mille leiab Pärnu linna kodulehelt. Kes seda kasutada ei soovi, võib oma mõtted kirja panna ja saata need Pärnu linnavalitsusele e-posti aadressil linnavalitsus@parnu.ee või kirjaga Suur-Sepa 16.

„Meile on väga oluline teada saada, mida rahvas kõige rohkem soovib. Kui samalaadne idee on juba varem kaardile kantud, võib samasuguse sisuga ettepaneku veel kord lisada, sest nii saame aru, et tegemist on laiemat avalikkust puudutava teemaga,” kinnitas linnaarhitekt Henri Eessalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles