Koroonakriis nihutas restoranide nädala hilissügisesse

Pärnu Postimees
Copy
7.–15. novembrini vältaval Pärnu restoranide nädalal lööb kaasa ligemale 30 söögikohta.
7.–15. novembrini vältaval Pärnu restoranide nädalal lööb kaasa ligemale 30 söögikohta. Foto: Ragne Värk

Aprillis toimuma pidanud Pärnu restoranide nädal lükkus eriolukorra tõttu edasi ja toimub novembris.

Teemanädala projektijuhi Kerstin Raja sõnutsi tekitas kevadine olukord restoranipidajate hulgas palju ebakindlust, mistõttu sai sündmuse uued kuupäevad kinnitatud alles nüüd.

“Kevad oli kõigile ebakindel aeg, kuid ilus suvi on Pärnu restorane hästi kohelnud. 19. augustil ühisel kohtumisel kinnitasime uued kuupäevad ja mõningad uuendused,” rääkis Raja.

Juba kevadel oli teada, et kõik osalevad restoranid pakuvad teemanädalal kolmekäigulist menüüd. “Kui varem kehtis reegel, et restoranide nädala menüü road peavad olema tuletatud à la carte’i menüüst, siis sel aastal leppisime kokku, et restoranid koostavad erimenüü,” seletas Raja ja lisas, et ainult restoranide nädala ajal kehtiv menüü annab peakokkadele võimaluse oma loomingulisust näidata ja kasutada erilisemat toorainet, mida jätkubki vaid nädalaks.

Niisugust toorainet soovivad Pärnu söögikohad sel sügisel leida kohalikelt väiketootjateltki. “Eestis on palju toidutooraine tootjaid, kellel on rasked ajad, kuid kellel võiks abi olla restoranidele oma toodete pakkumisest. Samuti otsivad peakokad alati uusi põnevaid tooteid. Seetõttu korraldame enne restoranide nädala algust Eesti väiketootjate ja Pärnu toitlustusettevõtjate eksklusiivse kohtumise, et mõlemad pooled saaksid üksteisele oma vajadustest rääkida. Ehk tekib sealt põnevaid koostööpunkte nii restoranide nädalaks kui ka kauemaks,” ütles projektijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles