Arendaja suur plaan: Pärnu kesklinna osaks kujunevale Raba tänavale võimas maamärk

Lauri Habakuk
, tegevtoimetaja
Copy
Raba 18, Lille 35 ja Hariduse 8 kinnistule nii-öelda Pärnu uue värava ehitamise kohta leidub nii poolt- kui vastuargumente.
Raba 18, Lille 35 ja Hariduse 8 kinnistule nii-öelda Pärnu uue värava ehitamise kohta leidub nii poolt- kui vastuargumente. Foto: Mailiis Ollino

Kui kõik läheb arendaja plaani järgi, paistab ­tulevikus suvepealinnas Ehitajate teed pidi sõitjatele juba kaugele Raba tänaval kõrguv ­kuni kaheksakorruseline büroohoone, juures laiumas suur parkla ja kundesid meelitamas tankla. “Näe, siit saab otse südamesse!” peaks taevakuplini ulatuv maja plaanitsejate arvates seda sama hästi kui Tallinna–Varssavi maanteed pidi Pärnusse saabu­jatele hüüdma.

Tartumaa perefirma uskus ­juba mitu aastat tagasi, et Raba tänava ja Ehitajate tee ristmikust, mis praegu asub linnasüdamest üle kolme kilomeetri ja Google Mapsi järgi ligemale kuueminutise autosõidu kaugusel, saab tulevikus sama hästi kui kesklinn. Nüüd, kus linnavõim astub ­Raba–Laia tänava autosilla ehitamiseks aina jõulisemaid samme ning ­silla asukoht ja sillakoridor on ­detailplaneeringugagi otsustatud, on märkimisväärne areng ettevõtjatele veel ilmsem.

​Osa selles väikeelamute ­rajoonis elavate perede hulgas valitseb aga teadmatus. Vähemalt veel. Nad ei tea, mida nende ­kodude juurde ehitada tahetakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles