Ööpäevaga tuvastati maakonnas üks koroonaviiruse kandja

Merle Rallmann
, veebitoimetaja
Copy
Pärnumaale lisandus üks positiivne koroonaviiruse testitulemus.
Pärnumaale lisandus üks positiivne koroonaviiruse testitulemus. Foto: Kristjan Teedema

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1903 haigust COVID-19 põhjustava SARS-CoV-2 viiruse esmast testi, millest 15 tulemus osutus positiivseks. Nende seas tuvastati nakkus ühel pärnumaalasel.

Pärnumaal registreeritud juhtumi puhul on tegemist varasema nakatunu lähikontaktsega. Lääne regionaalosakonnas on jälgimise all 27 inimest, kelles üheksa on haigestunud. Kokku on maakonnas nüüd koroonaviirusega nakatunud seitse inimest.

Tänahommikuse seisuga vajab Eestis koroonaviiruse tõttu haiglaravi üheksa isikut, juhitaval hingamisel on üks patsient. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati kaks. Tervenenud on 2215 inimest. Neist 1683 isiku haigusjuhtum on lõpetatud, ligemale veerandi puhul on positiivsest testitulemusest möödas üle nelja nädala ja inimene ei viibi haiglaravil ehk ootab tervenemise kinnitamist.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 20,69.

Eestis on kokku tehtud ligi 166 000 esmast testi, nendest 2600 ehk 1,6 protsenti on olnud SARS-CoV-2 viiruse suhtes positiivsed.

Terviseamet hoiatab, et haigena koosviibimisele minek on kindel viis oma sõpru nakatada, sest sageli veedetakse seal tunde tihedalt koos kinnises ruumis ja räägitakse valjul häälel. Viimane aitab viiruseosakestel aga veelgi paremini levida.

Nakkusohtlikuks lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed viibivad teineteisest alla kahe meetri kaugusel üle 15 minuti jooksul.

Üritustel osalejad võiksid oma telefoni paigaldada koroonaäpi Hoia, mis aitab võimalikku lähikontakti tõhusamalt tuvastada.

Tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse andmetel on tänase seisuga Hoia mobiilirakendust alla laaditud 110 511 korda ja seal on end haigeks märkinud 28 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles