Pärnus leiti põlema läinud majast surnud mees

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengujärgsed tule- ja veekahjustused Pärnus Tallinna maanteel süttinud kahekorruselises puumajas.
Põlengujärgsed tule- ja veekahjustused Pärnus Tallinna maanteel süttinud kahekorruselises puumajas. Foto: Lääne päästekeskus

Eile hilisõhtul puhkes Pärnus Tallinna maanteel asuvas puidust kortermajas tulekahju, korterite kontrollimisel leiti majast enne tuleõnnetust surnud mees.

Häirekeskus sai kell 23.11 teate, et Pärnus Tallinna maanteel asuva puidust kahekorruselise kortermaja koridoris on näha suitsu ja leeke, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Trink.

Päästjate kohale jõudes paistis räästast suitsu ja leeke.

Päästjad avasid kustutustööde käigus osa vahelaest ja konstruktsioonidest. Põlengus hävis koridori vahelagi ja osa pööningust, hoone sai tugevaid veekahjustusi.

Korterite kontrollimise käigus leidsid päästjad esimese korruse korterist vanema mehe surnukeha. Väliste tundemärkide põhjal oli mees surnud juba varem ja surma ei põhjustanud tulekahju.

Päästeteenistuse teatel saadeti surnukeha kohtuarstlikule lahangule.

Et koridor oli suitsu täis, pidid päästjad evakueerima inimesi redelite abil akende kaudu. Majaelanikud põlengus vigastada ei saanud.

„Tõenäoliselt sai põleng alguse lahtise tule allikast teise korruse koridori ja pööningu vahelae piirkonnas,“ ütles Trink.

Inimeste evakueerimise käigus nägid päästjad korterites puudusi küttesüsteemide korrasolekus ja edastasid info valvemenetlejale tuleohutuskontrolliks. Samuti selgitatakse välja suitsuandurite olemasolu ja uuritakse, kas küttesüsteemid on korras ja puhastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles