Linnapea valimisliit esitab volikogule abilinnapea kandidaadi

Pärnu Postimees
Copy
Valimisliit Pärnu Ühendab esitas abilinnapea kandidaadiks Silver Smeljanski.
Valimisliit Pärnu Ühendab esitas abilinnapea kandidaadiks Silver Smeljanski. Foto: Erakogu

Maist 2015 Pärnu linnavalitsuses planeerimise ja arengu eest vastutanud abilinnapea Rainer Aavik lahkub täna ametist, asudes tööle sotsiaalministeeriumis. Koalitsioonileppe kohaselt teeb linnapea Romek Kosenkranius homsel linnavolikogu istungil ettepaneku nimetada tema asemele valimisliidu Pärnu Ühendab fraktsiooni liige Silver Smeljanski.

Volikogu planeeringukomisjoni liige Smeljanski on 31aastane Pärnus sündinud ja kasvanud, Sütevaka humanitaargümnaasiumis hariduse omandanud iduettevõtete ja rohemajanduse asjatundja.

Ta on elanud ja õppinud New Yorgis ja Taanis. 2016. aastal suvepealinna tagasi kolinuna avas ta Baltimaades ainulaadse pakendivaba toidupoe Paljas Pala ja pani järgmisel aastal koos mõttekaaslastega aluse menukale suvepealinna esimesele koostöötamiskeskusele Forwardspace.

Smeljanski on seotud Saaremaal Jursi külas tegutseva pereettevõttega, mis juba üle 20 aasta on tegelnud turismiga. Viimasel ajal võõrustatakse vanas turismitalus diginomaade ja iduettevõtteid üle maailma: looduskaunist kaugtöökohta pakkuv talukompleks on osutunud populaarseks.

2017. aastal valiti Smeljanski kohalikel valimistel valimisliidu nimekirjas linnavolikokku.

Praegu töötab kandidaat Pärnumaa arenduskeskuses ettevõtlusinkubaatori projektijuhina ja tudeerib tänavu sügisest Tartu ülikooli Pärnu kolledžis magistriõppes teenuste disaini ja juhtimise erialal.

“Olen läbi ja lõhki pärnakas, valmis vastutusrikast ülesannet vastu võtma. Ülikooliõpingute järel polnud mul soovi mujale liikuda: tahtsin tagasi kodulinna, et saaksin siin tegutseda. Olen veendunud, et ägedaid asju ei pea tegema vaid Tallinnas ega Tartus,” rääkis linna arengus suurt potentsiaali nägev valimisliidu liige.

“Valimisliit esitab abilinnapeaks Silver Smeljanski, kellel on ettevõtluse ja projektijuhtimise ning rahvusvahelise koostöö kogemus. Planeeringukomisjoni ja volikogu liikmena on tal ülevaade planeeringuprotsessidest, mistõttu usun, et ta on väärikas asendus Rainer Aavikule,” rääkis linnapea Kosenkranius.

Abilinnapea ülesanne on omavalitsuse arengu funktsionaalne ja majanduslik planeerimine. Muu hulgas vastutab ta maa ja ehitusega seotud toimingute kavandamise, turismimajanduse ja ettevõtluse arendamise eest.

Aavik asub novembri keskpaigast tööle sotsiaalministeeriumis, kus ta hakkab projektijuhina vastutama valdkonna lähikümnendi suurimate investeeringute eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles