Terviseameti esindaja: Pärnumaal läheb paremini kui mujal

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Koroonaviiruse testidest osutus Pärnumaal positiivseks kuus.
Koroonaviiruse testidest osutus Pärnumaal positiivseks kuus. Foto: Tomi Saluveer

Viimasel ööpäeval analüüsiti Pärnumaal 236 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli kuus ehk 2,5 protsenti testidest.

Pärnumaale lisandunud neljal juhul nakatuti peres, ühel korral toodi viirus sisse töökoha kaudu Soomest ja ühe Tallinnas elava pärnumaalase nakkusallikas on teadmata.

Pärnu haiglas on ravil neli COVID-19 haigusega patsienti, kellest ükski pole juhitaval hingamisel. Riigis kokku on haiglates 222 koroonahaiget.

Terviseameti Lääne regionaalosakonna juhi Kadri Juhkami teatel jälgib amet Pärnumaal 775 koroonaviirusekandjaga lähikontaktis olnud inimest, 102 nakatunut ja Uulu põhikooli kollet. 

Uulu koolis taastus tänasest tavapärane koolikord.
Uulu koolis taastus tänasest tavapärane koolikord. Foto: Urmas Luik

“Pärnumaal läheb paremini kui mujal, loodame, et see nii ka jääb,” ütles Juhkam viidates siinsetes koolides taastuvale kontaktõppele. “Pärnu Mai koolis on lapsed tagasi koolis nädala algusest. Uulu koolis taastus konktaktõpe tänasest, uuel nädalal naasevad kooli Lihulas ja Virtsus distantsõppel olnud õpilased,” täpsustas terviseametnik ja lisas, et eilsest jäi kontaktõppele üks Pärnu Kuninga tänava kooli klassidest. 

Viimase 14 päeva haigestumus on Pärnumaa 100 000 inimese kohta 119,5.

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4720 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 470 ehk kümme protsenti kõigist testidest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on Eestis 366,37 ja esmaste positiivsete testide protsent 6,9.

Nüüd saavad kõik inimesed, kellel argipäeviti ei õnnestu oma perearsti telefonitsi tabada, helistada testimisele saatekirja saamiseks nõuandeliinil 1220. Nõuandeliin töötab iga päev 8–22.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles