Ikla piiripunkti ehitatakse kaks tanklat

BNS
Copy
Häädemeeste vald andis kahele ettevõttele loa ehitada Ikla piiripunkti tankla.
Häädemeeste vald andis kahele ettevõttele loa ehitada Ikla piiripunkti tankla. Foto: Remo Tõnismäe

Ikla piiripunktis pole siiani olnud ühtki tanklat, kuid nüüd andis Häädemeeste vald kahele ettevõttele loa ehitada piiripunkti tankla: ühe rajab Olerex ja teise Terminal Oil, vahendas ERR.

Häädemeeste vallavanema Karel Tölbi sõnul pole Ikla piiripunkti tankla ehitamise vastu varem huvi tuntud.

“Ettevõtlus tekib ikka sellisesse kohta, kus see äriliselt ära tasub. Praegu, kui on Lätiga erinevad aktsiisid, siis piiri peal tasub suures koguses diislit müüa. Selle tõttu leidsid ettevõtted kohe selle võimaluse,” rääkis vallavanem.

Olerexi kütuste sisseostu- ja logistikajuhi Anton Šafrostini ütlust mööda on see, et Lätis on kütus tavaliselt odavam kui Eestis, levinud müüt.

“Kütuse hinda kõigepealt mõjutabki aktsiisipoliitika. Kevadel diislikütuse hinda langetati ja sellel aastal on olnud meie hinnad lätlaste omaga konkurentsivõimelised. Need, kes on jõudnud juulis-augustis Lätis käia, on näinud, et kütus on seal kallim kui Eestis.”

Šafrostini hinnangul on tegu väga hea asukohaga, sest Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel on Eesti maanteedest kõige tihedam liiklus.

“Iga päev sõidab seal ligi 9000 autot ja nendest poolteist tuhat on statistika järgi rekad. Ja viimase 15 aastaga on liiklus seal enam kui kahekordistunud,” rääkis Šafrostin.

Šafrostini jutu järgi algab ehitus varsti ja jaanuaris saab seal juba tankida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles