Lääneranna valla koolid naasevad ulaõppelt

Pärnu Postimees
Copy
Lihula gümnaasiumis, Virtsu koolis ja Kõmsi lasteaeias-algkoolis taastub tavapärane õppetöö.
Lihula gümnaasiumis, Virtsu koolis ja Kõmsi lasteaeias-algkoolis taastub tavapärane õppetöö. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eelmise kuu lõpul distants- ehk ulaõppele läinud Lihula gümnaasiumis ja Virtsu koolis ning kombineeritud õpet katsetanud Kõmsi lasteaias-algkoolis taastub uuest nädalast tavapärane õppetöö.

Kontaktõppele naasmisest andsid teada ka Lihula muusika- ja kunstikool ning Lääneranna spordikool.

Lääneranna Teataja vahendas, et seega jätkub algavast nädalast tavapärane õppetöö valla kõigis valla haridusasutustes.

Kaks nädalat distantsilt õppetööd korraldanud Lihula gümnaasiumi direktori Siret Kesküla sõnade kohaselt erines praegune õppevorm kevadisest. “Tegime kevadel saadud kogemusest omad järeldused ja olime seetõttu valmistunud uueks laineks. Töötasime välja distantsõppe korra ja õpetasime Zoomi kasutamist õpilastele ja õpetajatele,” ütles Kesküla ja lisas, et reaalaja videotunnid tehti kohustuslikuks ning aineid lõimiti omavahel. “Hoidsime silma peal õppekoormusel, ekraani ees olemise ajal ning muutsime klassijuhatajatunnid sagedamaks.”

Direktori jutu järgi laekus neile meetoditele positiivset tagasisidet. “Lapsevanemad on kiitnud valitud meetodeid ja tunniplaani. Lapsed on öelnud, et on palju parem kui kevadel. Ka enamik õpetajaid on rahul,” ütles direktor ja lisas, et leidmaks võimalusi, kuidas tulla veel paremini toime, kui säärane olukord peaks korduma, plaanib kool korraldada õpilaste ja vanemate seas küsitluse. “Paari nädala jooksul ehk selgub, kuidas me oma distantsõpet edaspidi korraldame.”

Koroonaviiruse jätkuv levik kogu Eestis on teinud koolijuhid ettevaatlikuks. Varbla kool otsustas, et jõuludeni on nad esmaspäeviti distantsõppel. Kõmsi lasteaia-algkooli direktori Pille Saatmäe sõnade järgi jälgivad nad olukorda pidevalt ning vajaduse kohaselt korraldavad e-õppepäevi. Võimalikuks distantsõppeks valmistub ka Lihula gümnaasium.

Kahe nädala jooksul Zoomi keskkonna vahendusel maadlusteooriat õpetanud noortetreener Janar Sõber ei hoidnud oma emotsioone tagasi.

“Ausalt öeldes olen ma väsinud poolikust tegutsemisest. Ma vist igatsen isegi laste kisa,” ütles ta, kuid pidas siiski oluliseks kõikide juhiste järgimist, et viiruse levik peatada. “Päris individuaaltrenne me ei tee, kuid hoiame võimalikult hajutatuna, peseme ja desinfitseerime käsi ning loomulikult jääme koju, kui tunneme end haigena.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles