Sindi seltsimaja ootab uuenduskuur

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Kõige suuremaks eesmärgiks on Sindi seltsimaja saali renoveerimine.
Kõige suuremaks eesmärgiks on Sindi seltsimaja saali renoveerimine. Foto: Urmas Luik

Tori vallavalitsus on välja kuulutanud Sindi seltsimaja projekteerimise riigihanke, et hoone põhjalikult ümber ehitada. Kui kõik läheb plaanipäraselt, avab järgmistel jõuludel uksed uue ilme saanud seltsimaja.

Tori vallaarhitekti Kristjan Kullerkani sõnutsi jagunevad ehitustööd suures osas kaheks. Esiteks tehakse ümber hoone tehnovõrgud ehk ventilatsioonisüsteem, vahetatakse välja küttesüsteem ja maja viiakse üle kaugküttele. Samuti uuendatakse elektri-, vee- ja kanalisatsioonisüsteemi.

Kullerkan märkis, et vahetusse läheb osaliselt lekkiv katuski ja soojustatakse pööningu vahelagi.

Teiseks kujundatakse ümber hoone ruumid. Ümber tehakse fuajee tualetid, ehitatakse välja tehnoruumid, korrastatakse esinejate ruumid. Soov on parandada ka toitlustajate töötingimusi.

“Kõige suurem eesmärk on aga suure saali korrastamine,” rääkis Kullerkan. Kaldpõrand nihutatakse ühele tasapinnale, uuendatakse lava ja siseviimistlus. Uueneb nii lava-, heli- kui valguspark.

Projekteerida on hanke võitjal aega 14 nädalat. Ehitushange on kavas välja kuulutada kohe, kui projekt valmis, ekspertiis läbitud ja luba antud. Kullerkan lisas, et kui kõik läheb plaanipäraselt, avab uuenenud seltsimaja uksed tuleva aasta jõuludeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles