Politsei tegeles pühade ajal joobes juhtidega ja klaaris kodutülisid

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu politseile möödusid jõulupühad suhteliselt rahulikult.
Pärnu politseile möödusid jõulupühad suhteliselt rahulikult. Foto: Dmitri Kotjuh

Nagu varasematelgi aastatel tuli politseil pühade ajal tegelda peamiselt napsutanud sõidukijuhtidega ja lahendada peretülisid.

“Pühad ja sellele järgnenud nädalavahetus möödusid Pärnumaal tõsisemate juhtumiteta. Olime väljas tavapärasest suuremate jõududega ning pöörasime tähelepanu nii avalikule korrale, liiklusele kui ka viiruse leviku peatamise piirangutele,” selgitas Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt.

Politsei sõitis Pärnumaal 45 väljakutsele.

Pühade ajal algatati neli kriminaalmenetlust, millest kolm olid seotud alkoholijoobes sõidukijuhtimisega.

“Näiteks 24. detsembri päeval tabasime Pärnu linnas Hyndai sõiduauto roolist 49aastase alkoholijoobes mehe ja 26. detsembril Kilingi-Nõmmes Honda sõiduauto roolist 58aastase joobes mehe. Veel tabasime seitse alkoholi tarvitanud autojuhti, kelle suhtes alustasime väärteomenetlust,” rääkis Kütt.

Samuti alustati jõuluajal kriminaalmenetlust korduvalt vargusi toime pannud 45aastase naise suhtes, kes 26. detsembril tabati poevarguselt Pärnus Karja tänaval ja peeti kahtlustatavana kinni.

11 korral anti teada teada võimalikust lähisuhtevägivallast, kuid otsest füüsilist vägivalda politsei neist tülidest siiski ei tuvastanud. “Paraku oli enamikul juhtudel üks või teine konflikti pool joobes,” märkis Kütt. “Kuna aastavahetus on kohe käes, võib nii mõnelgi inimesel peomeeleolu jätkuda ja sellega kaasneda alkoholi tarbimine. Tasub meeles pidada, et arusaamatusi tuleb lahendada kaine peaga, sõnaga ja füüsilise vägivallata.”

Küti sõnade kohaselt veetis õnneks suurem osa inimesi pühad rahulikult ja turvaliselt ning suuremate pidustusteta. “Ka eesootava aastavahetuse soovitame sarnaselt jõuludega veeta kitsamas pereringis ning hoida kontaktid ja käigud võimalikult vähesed,” sõnas Kütt. “Poodi või mujale avalikku siseruumi minnes tuleb kanda maski ja pidada kinni hajutatuse nõudest.”

Kuna inimesed on praegu rohkem kodus ja märkamine tavapärasest veel olulisem, palub politsei, et kui silmatakse, et keegi võib olla ohus või vajada abi, helistada 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles