Pärnu pani i-punkti kinni ja otsib ruumidele uut üürnikku

Pärnu Postimees
Copy
Kuna külastuskeskuste ja turismiinfopunktide külastatavus on Pärnus ja mujalgi Eestis juba aastaid langenud, otsustas linn külastuskeskuse sulgeda ja turismiinfo jagamise ümber korraldada.
Kuna külastuskeskuste ja turismiinfopunktide külastatavus on Pärnus ja mujalgi Eestis juba aastaid langenud, otsustas linn külastuskeskuse sulgeda ja turismiinfo jagamise ümber korraldada. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Pärnu linnavalitsus otsustas korraldada valikpakkumise, leidmaks üürnik raekoja ruumidesse, kus aasta alguseni toimetas Pärnu külastuskeskus.

Raekoja maja esimesel korrusel avati regionaalne külastuskeskus aastal 2010, varem tegutses turismiinfopunkt Rüütli tänaval. Külastuskeskuse ruumide renoveerimist ja i-punkti tegevust toetas ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS).

Pärnu linnavalitsus teatas pressiteate vahendusel, et sellest aastast on Pärnu maakonda hõlmav turismitegevus, mis hõlmab ka turismiinfo levitamist, koondunud Pärnu linna alla ja EAS ei toeta enam piirkondlikke külastuskeskusi. Kuna külastuskeskuste ja turismiinfopunktide külastatavus on Pärnus ja mujalgi Eestis juba aastaid langenud, otsustas linn külastuskeskuse sulgeda ning turismiteabe jagamise ümber korraldada.

Külastuskeskuse sulgemise järel tühjaks jäänud 132,9ruutmeetrise üldpinnaga äriruumid saab üürnik oma kasutusse ühes sisustusega. Rendi alghind on 600 eurot kuus ja enampakkumise võitjaga sõlmib linn viieaastase üürilepingu.

Linna ettekujutuses võiks eelmainitud pinnal tegutseda äri, mis ajaloolisse vanalinna hoonesse oma ampluaa poolest hästi sobiks, näiteks meene-, käsitöö-, kodumaiste disainitoodete või kohaliku toidu pood või mõni reisifirma.

Üürnik peab oma põhitegevuse kõrval jagama suveperioodil (15. maist 15. septembrini) turismiteavet. Turistidele antavad trükised toodab Pärnu linnavalitsus. Samuti tuleb linnakülalistele hoida töökorras elektroonne infokiosk.

Klientidele peab olema tagatud tasuta traadita internetiühendus, nagu see toimis külastuskeskuse ajal, samuti tasulise tualettruumi ja duši kasutamise võimalus.

Parimat pakkujat välja selgitades arvestab linnavalitsuse komisjon nii pakkumisel esitatud üürimäära suurust kui sisulist tegevuskava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles