Ukrainlaste reis Eestisse lõppes paarkümmend kilomeetrit piirist (1)

Pärnu Postimees
Copy
Politsei- ja piirivalveameti töötajad saatsid riigist välja neli seadust eiranud ukrainlast.
Politsei- ja piirivalveameti töötajad saatsid riigist välja neli seadust eiranud ukrainlast. Foto: Mailiis Ollino

Politseinikud tuvastasid Pärnumaal kontrolli käigus välismaalased, kes piiriületusel rikkusid koroonaviiruse leviku peatamiseks kehtestatud piiranguid.

Möödunud reedel kontrollis politseipatrull Võistes Ukraina numbrimärkidega sõidukit. Masinas istus kaheksa Ukraina kodanikku, kes kõik olid tulnud enda jutu järgi Eestisse tööle.

“Kontrollimisel selgus, et kolmel neist puudus Eestis kindel tööandja ja ka lühiajalise töötamise registreering,” rääkis Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht Margo Peters.

Eestisse sisenemisel kehtivad praegu piirangud, mille kohaselt välisriigist võib siia tulla ainult õppimise või töötamise eesmärgil. “Kui välismaalane soovib praegu tulla Eestisse tööle, siis ongi kõige olulisem teha endale selgeks kehtivad piirangud ja veenduda, et juba riiki sisenedes on kindel töökoht olemas ja vajalikud load taotletud.” toonitas Peters.

Kolmele autos olnule, kel puudus Eestisse sisenemise õigus, selgitati kehtivaid piiranguid, nende viisavaba siinviibimine lõpetati enne tähtaega ja nad sõitsid tagasi oma koduriiki.

Petersi sõnutsi kontrollib politsei riigipiiri ületusel viiruse leviku peatamise eesmärgil kehtestatud piirangutest kinnipidamist iga päev töö käigus.

Kui välismaalane soovib praegu tulla Eestisse tööle, siis ongi kõige olulisem teha endale selgeks kehtivad piirangud ja veenduda, et juba riiki sisenedes on kindel töökoht olemas ja vajalikud load taotletud.

Margo Peters, Lääne prefektuuri piiri- ja migratsioonijärelevalvetalituse juht

Õnneotsijaile võib olukord Petersi jutu järgi lõppeda kurvalt. “Kaotatakse aastateks võimalus välisriigis töötada,” täpsustas politseiametnik.

Peters tuletab inimestele meelde, et üldjuhul tuleb kõigil piiriületajail jääda eneseisolatsiooni ja täita tervisedeklaratsioon, seda saab enne teha ka elektroonselt.

“Soovitame praegu tõesti reisida vaid hädavajadusel, vältimaks tarbetuid kontakte ja nakatumist,” lisas Peters.

Samal päeval tuvastati politsei- ja piirivalveameti Pärnu teeninduses Ukraina kodanikust mees, kes oli Eestis töötanud seadusliku aluseta. Ukrainlasele määrati rahatrahv ja koostati ettekirjutus Eestist lahkumise suhtes. Samuti keelati mehel kolme aasta jooksul Schengeni riikidesse minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles