Ornitoloogiaühing kutsub pühade ajal linde vaatlema

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Rasvatihane on tuntud ja armastatud aialind.
Rasvatihane on tuntud ja armastatud aialind. Foto: Kunnar Rüsülainen

Sel nädalavahetusel innustab ornitoloogiaühing nii lapsi kui täiskasvanuid vaatlema kodu ümbruses tegutsevaid linde.

Laupäeval ja pühapäeval toimuvatel lihavõtte linnuvaatuspäevadel saab ornitoloogiaühingu teatel osaleda iga huviline, kes tunneb ära tavalisemad linnuliigid. Samuti on see hea võimalus tundma õppida uusi liike.

Vaatluspäevadel tuleb kirja panna nähtud-kuuldud liigid, samuti hinnata lindude arvukust. Sulelisi saab vaadelda enda valitud ajavahemikus oma koduaias või pikemal jalutuskäigul. Avalikus ruumis tuleb kindlasti kinni pidada 2+2-reeglist ja muudest kehtivatest piirangutest.

Vaatlusandmed palub ornitoloogiaühing hiljemalt pühapäeva õhtuks sisestada rakenduse Legulus kaudu või andmehalduse keskkonnas PlutoF, kust need jõuavad portaali eElurikkus. Kui arvuti või nutiseadme kasutamise võimalus puudub, on vaatlusandmed oodatud Eesti ornitoloogiaühingu postiaadressil Veski 4, Tartu linn 51005, Tartumaa.

Lindude määramiseks saab peale linnumäärajate kasutada nutirakendust Eesti linnud või küsida abi ornitoloogiaühingu Facebooki grupist. Leguluse kasutusjuhendi leiab teabelehest Tiirutaja nr 48.

Ornitoloogiaühing on lihavõtte linnuvaatluspäevi korraldanud 1998. aastast, mullu jäid need eriolukorra tõttu ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles