Õpetajad ootavad väga lapsi tagasi kooli (1)

Sirle Matt
, reporter
Copy
3. maist, kui algklasside lapsed taas kontaktõppele lubatakse, pole koolimajad enam nukralt tühjad.
3. maist, kui algklasside lapsed taas kontaktõppele lubatakse, pole koolimajad enam nukralt tühjad. Foto: Mailiis Ollino

“Ootan, et lapsed kooli tuleksid, sest tibud on olnud väga pikalt koduõppel,” rääkis Pärnu Mai kooli direktor Silja Kikerpill. Lapsed tahavad suhelda, näha oma klassikaaslasi, väikesed oma õpetajat kallistada.

Mai kool on direktori kinnitusel valmis, et algklasside õpilased 3. maist taas koolimajja lubada. Õpetajad on hakkamas seda enam, et saavad 30. aprillist alates teise vaktsiinidoosi. Kogu personalist, kaasa arvatud kokatädid ja koristajad, on Kikerpilli sõnutsi seejärel 90 protsenti koroona­viiruse vastu vaktsineeritud.

Sütevaka humanitaargümnaasiumi pedagoogid saavad teise kaitsesüsti nii täna kui homme. Umbkaudu 50-liikmelisest kooliperest on direktor Andres Laanemetsa väitel lasknud ­ennast vaktsineerida 40. Laanemets kiidab õpetajatele antud eelisvaktsineerimise võimalust, mis vähendab raskelt haigestumise riski. “Meie kool oleks valmis igal hetkel naasma kontaktõppele,” tähendas Laanemets. Kuid praegu pole veel teada, millal Sütevaka õpilased kooli pääsevad, sest algklasse selles koolis pole.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles