Iisraeli päritolu kokk peitus koroona eest Tõstamaa metsade vahele

Sirle Matt
, reporter
Copy
Oded Teper valmistas Lähis-Ida rahvustoite nagu kokasaates, ­ainult et elavas esituses.
Oded Teper valmistas Lähis-Ida rahvustoite nagu kokasaates, ­ainult et elavas esituses. Foto: Jüri Looring

Enam-vähem aasta eest maabus Eestis Iisraelis sündinud ja kasvanud elukutse­line kokk Oded Teper, kes tuli perega siia Austraaliast, kus oli elanud viimased kümme aastat. Odedi abikaasa on sünnilt pärnakas, kes ajal, kui maailm läks hulluks, leidis, et kõige turvalisem paik maailmas on kunagine kodukant.

Mai eelviimasel pühapäeval õpetas Oded Lindi vanas koolimajas avatud kohviku õues kohalikele, kuidas keeta kikerherneid nii, et tulemus jääks kreemjas ja kohev. Saladus peitub söögisoodas, mida tuleb lisada teelusikatäis keetmise alguses ja lõpus.

Kümneline seltskond jälgis Odedi, nagu vaataks telekast Briti staarkoka Jamie Oliveri saadet, ainult et elavas esituses. Kes tahtis, sai oma käega kikerhernepallikesi ehk falafele vormida. “Ärge koonerdage!” juhendas Oded ­julgemaid, kes Lähis-Ida magustoidu baklava tarvis filotainale suhkrusegu puistasid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles