Iisraeli päritolu kokk peitus koroona eest Tõstamaa metsade vahele

Oded Teper valmistas Lähis-Ida rahvustoite nagu kokasaates, ­ainult et elavas esituses. FOTO: Jüri Looring

Enam-vähem aasta eest maabus Eestis Iisraelis sündinud ja kasvanud elukutse­line kokk Oded Teper, kes tuli perega siia Austraaliast, kus oli elanud viimased kümme aastat. Odedi abikaasa on sünnilt pärnakas, kes ajal, kui maailm läks hulluks, leidis, et kõige turvalisem paik maailmas on kunagine kodukant.

Artikkel on kuulatav
digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

Mai eelviimasel pühapäeval õpetas Oded Lindi vanas koolimajas avatud kohviku õues kohalikele, kuidas keeta kikerherneid nii, et tulemus jääks kreemjas ja kohev. Saladus peitub söögisoodas, mida tuleb lisada teelusikatäis keetmise alguses ja lõpus.

Kümneline seltskond jälgis Odedi, nagu vaataks telekast Briti staarkoka Jamie Oliveri saadet, ainult et elavas esituses. Kes tahtis, sai oma käega kikerhernepallikesi ehk falafele vormida. “Ärge koonerdage!” juhendas Oded ­julgemaid, kes Lähis-Ida magustoidu baklava tarvis filotainale suhkrusegu puistasid.

29.05.2021 02.06.2021
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto