Kõmsi laste unistus sai pärast pikka ootamist teoks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy

Lääneranna vallas asuv Kõmsi küla tähistas kohaliku külaseltsi eestvedamisel rajatud rularambi avamist perepäevaga.

Rularambi avamisel jagasid lastele nippe Pärnu rulakooli instruktorid ja slackline'i õpetaja Paul Nurk, kes õpetas, kuidas tasakaalulintidel püsida.

Külaseltsi esinaise Lilia Urbi sõnutsi on rulapargi idee idanenud Kõmsil juba pikka aega ja osa lapsi, kes kunagi rambi järele isutasid, on juba suurekski kasvanud.

“Mõtlesime, et kui me nüüd rularambi ehitamist ette ei võta, siis jääbki see tegemata,” ütles Urb.

Kõmsi lasteaia-algkooli juurde rajatud piirkonna ainus rularamp valmis Hanila valla toetusgrupi ja annetajate toel. Vallalt selle ehitamiseks toetust ei küsitud.

Urbi jutu järgi on annetajate panus 14 000 eurot maksma läinud spordiobjekti ehitamisel märkimisväärne: suuremate ja väiksemate annetustena saadi rambi ehitamiseks kokku peaaegu pool summast.

Mõtlesime, et kui me nüüd rularambi ehitamist ette ei võta, siis jääbki see tegemata.

Külaseltsi esinaine Lilia Urb

“Lootsime külaseltsis, et ehk kogume annetustest kümnendiku vajaminevast rahast. See, et toetajaid oli nii palju ja annetusi tuli valla teisest otsastki, oli meeldiv üllatus. Esimene annetus tehti kohe järgmisel hommikul, kui kuulutus sai üles pandud,” seletas Urb. “Olin ülimalt liigutatud iga kord, kui mõne ettevõtte juhiga suhtlesin või kui pangakontot kontrollisin. Iga euro oli hindamatu väärtusega. Liigutatud, sest nägin, et soov täita noorte unistus, luua koht, kus nad saavad õues aktiivselt vaba aega veeta, polnud ainult meil, vaid tervel kogukonnal.”

Urbi sõnutsi tuli lasteaed-algkoolgi rambi ehitamisele vastu, lubades selle rajada maja juures olnud parkla asemele, et sellel oleks videovalve.

Vast avatud rulapargis on kaks “kaussi” ja mitu eri tasapinda. Korraga mahub seal sõitma viis-kuus last.

Rambi ehitamise projekti kaasautori Ülle Türneri sõnade järgi on ramp Kõmsi väikese küla laste ammune unistus ja kuna siin piirkonnas, Lihulaski mitte, rampi ei ole, on selle valmimine kogukonna jaoks väga oluline.

“Sõitjatest meil puudus pole,” ütles ta ja lisas, et rambile on oodatud külalised kaugemaltki.

Rambi ehitas Pärnu firma OnWheels.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles